Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:233, Did:0, useCase: 3


Kabaču torte ar tomātiem un sieru

Kabaču torte ir gardums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi. Tā garšos pat tiem, kuri parasti kabacim saka nē!

Nepieciešams:

1 kg kabaču,
300 g tomātu,
200 g siera,
4- 5 olas,
200 g kviešu miltu,
300 g krējuma,
80 ml eļļas,
2- 4 daiviņas ķiploka,
1 saišķītis pētersīļu zaļumu,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Kabaci sarīvē, pievieno olas, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, sāli, piparus un visu samaisa. Tad pievieno izsijātus miltus un iemaisa mīklu. Ja jums šķiet, ka mīkla ir pārāk šķidra, pievienojiet vēl nedaudz miltu, tomēr atcerieties, ka mīkla nedrīkst būt pārāk bieza, citādi jums neizdosies izcept glītas un plānas pankūkas.

2. Mīklu lej sakarsētā pannā un cep no abām pusēm zeltaini brūnas pankūkas. Atkarībā no pannas diametra, jums sanāks 5- 8 pankūkas.
Kad visas pankūkas izceptas, ļaujiet tām atdzist.

3. Tikmēr gatavo krēmu: krējumam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus.

4. Uz sakņu rīves sarīvē sieru, bet tomātus sagriež ripiņās.

5. Kad viss sagatavots, var veidot torti: uz liela šķīvja liek pirmo pankūku, pārsmērē ar krējuma masu, virs kuras liek tomātu ripiņas. Tās pārkaisa ar rīvēto sieru un, ja vēlas, ar zaļumiem. Tad liek nākošo pankūku un atkārto visu to pašu, ko pirmajai pankūkai.

6. Kad visas pankūkas saliktas kārtās, augšējo, tāpat kā visas pārējās, pārsmērē ar krējuma masu. Tāpat ar krējuma masu pārklāj tortes sānus.

7. Pienācis laiks tortes dekorēšanai: tortes sānus dekorē ar rīvēto sieru, bet virspusei var izmantot visu, ko vien sirds vēlas. Vārdu sakot, lieciet lietā savu fantāziju un iespējas.
Mana torte nesagrieztā veidā izskatījās šādi. Šoreiz to dekorēju ar salmiņos sagrieztu tomātu un avokado pusmēnestiņiem.

Labu apetīti un lai izdevusies jūsu ikdiena un svētku reizes!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma