Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Sāļā torte ar marinētiem šampinjoniem 05.09.2021 20:05

Kā zināms, tortes mēdz būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Pie kam sāļās bieži vien tiek nepelnīti aizmirstas, rīkojot svētkus, ballītes vai vienkārši pasēdēšanas kopā ar draugiem vai radiem. Piedāvāju brīnumaini gardu sāļo torti, kas tikpat labi noderēs svētkos, tā arī brīvdienās.

Meža cūkas cepetis 03.09.2021 14:25

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 01.09.2021 09:51

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem 31.08.2021 12:35

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Cepti pildīti āboli. 2 receptes 30.08.2021 23:54

Ir dažādas receptes no āboliem.
Piedāvājam divas no tām, kuras atšķiras un ir ļoti gardas:
1. recepte domāta pieaugušiem cilvēkiem.
2. recepti var pagatavot gan bērni, gan pieaugušie.

Salāti "Roze" brīvdienu galdam 28.08.2021 09:47

Kas gan ir svētki bez salātiem! Neiedomājami, vai ne? Salāti rotā ikvienu svētku galdu un pagatvojami tie ir visdažādākajā veidā un no visdažādākajiem produktiem. Piedāvājam vienus no garšīgākajiem- siera un pupiņu salātus ar kūpinājuma smaržu.

Saldās ananasu krizantēmas 24.08.2021 21:26

Ananasu krizantēmas ir burvīgs gardums tām reizēm, kad gribas kaut ko saldu, bet ne treknu.

Aromātiskās rozīnes 18.08.2021 08:06

Papildinājums savai virtuvei vai arī kā ļoti personiska un mīļa dāvana svētkos kēksu un saldo ēdienu cienītājiem. Lieliski noder kā piedeva tējām, kūkām, saldējumiem, augļu salātiem un citiem našķiem. Ledusskapī var uzglabāt gadu un pat ilgāk.

Bumbieru un putukrējuma torte 12.08.2021 23:07

Burvīga torte, kas pati kūst mutē un brīnišķīgi garšo.

Ābolu sacepums 10.08.2021 23:30

Garšīgs un vienkārši pagatavojams deserts, kas ziemas vakaros iepriecinās ik vienu.

Kafijas saldējums ar cepumiem 22.07.2021 00:53

Saldējums? Saldējums! Gatavojam paši un priecājamies, ka ļoti garšīgi!

Jautrās plūmes 19.07.2021 10:47

Žāvētās plūmes, kas piesūcinātas ar brendiju vai konjaku un „ietērptas” šokolādē ir lielisks gardums, kas pats kūst mutē.

Ātri pagatavojamie zemeņu jogurta mafini 09.07.2021 08:50

Mafini vienmēr saistās ar kaut ko trauslu, gaisīgu un pasakaini gardu. Ziemā šādus mafinus gatavoju no jogurta, bet vasarā no sablendētām zemenēm. Garša ir fantastiska abējādi.

Kārtainie laša un dārzeņu salāti 03.07.2021 09:10

Garšīgi un viegli kārtainie salāti no laša un dārzeņiem, kas gatavojami gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Siltalus – interesanta senlatviešu recepte 25.06.2021 12:04

Vidzemē šo dzērienu senāk gatavoja no vārīta piena un alus, samaisot tos abus kopā. Savukārt Kurzemē pienam pievienoja ne vien alu, bet arī ar cukuru sakultas olas. Šāds dzēriens bija iecienīts brokastīs tējas un kafijas vietā. Tāpat to pasniedza mīļiem un gaidītiem ciemiņiem. Un vēl- siltalus lieliski noderēja nākamajā rītā pēc lustīgas Jāņu svinēšanas. Varbūt ir vērts pamēģināt?

Cūkgaļas klasiskais šašliks 23.06.2021 23:35

Arī šovasar neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Veģetārie Līgo svētki. 6 gardas receptes 22.06.2021 21:37

Jāņu nakti jālīgo,
Vai iet labi, vai iet slikti;
Tautiņās jādzīvo,
Vai ir labi, vai ir slikti.Tad nu, lai, tautiņās dzīvojot, latvju veģetārietim Jāņu naktī nenāktos badu mirt, lūk, dažas idejas, ko pagatavot uz kārā zoba, kamēr citi ēdīs Kaukāza tautu ēdienus:

Tradicionālie un vegānu pīrādziņi Līgo galdam 22.06.2021 07:29

Tuvojas vasaras gaidītākie svētki, un līgotājus nodarbina daudzi jautājumi, piemēram, kur svinēt, ar ko kopā svinēt un ko celt svinību galdā! Pīrādziņi ir viens no tiem gardumiem, kuru izvēlēsies katrs līgotājs – vai tas būs speķa, biezpiena vai vegāniskais pīrādziņš. Pīrādziņi vienmēr būs nekļūdīga izvēle. Turklāt ierastos speķa pīrādziņus var pielāgot arī vegānu interesēm, piemēram, aizstāt ar pīrādziņiem, kas pildīti ar sēnēm vai ķirbi. Izklausās taču gardi, vai ne!

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 21.06.2021 11:19

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Kā pagatavot Jāņu sieru 21.06.2021 07:30

Siera, siera, bieza piena,
Šķīsta piena nedodiet,
Tas klaudzēja vēderā,
Jāņu nakti līgojot.

Saldējums ar tulpju ziedu sīrupu 17.06.2021 10:53

Vai zinājāt, ka arī tulpes ir ēdami ziedi? Tās lieliski garšo kopā ar saldējumu, turklāt ir burvīgi saldēdiena trauciņi, par kuriem parūpējusies pati Māte Daba.

Mājas BBQ mērce ar skābkrējuma un sīpolu čipsiem 15.06.2021 11:57

Pavasaris jau klauvē pie mūsu durvīm, un līdz ar pirmo silto saules staru parādīšanos prāts arvien vairāk nesas tuvāk pie dabas. Tas nozīmē, ka laiks atklāt sezonu, sarīkojot kādu jautru pikniku vai dārza ballīti, kurā lieti noderēs ātri sarūpējamas uzkodas, bet klāt pie tām- garda mērcīte, kas tapusi, iedvesmojoties no “Ādažu Čipsu” katliņčipsiem “Meistardarbs”.

Kabaču torte ar tomātiem un sieru 08.06.2021 09:58

Kabaču torte ir gardums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi. Tā garšos pat tiem, kuri parasti kabacim saka nē!

Cūkas fileja ar rabareberu piedevu 05.06.2021 09:46

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Laša veltnīši ar heresa mērci 01.06.2021 08:15

Kūpināts lasis, protams, ir lielisks pats par sevi un labi garšo vienkārši uzlikts uz baltmaizes šķēlītes. Taču to var arī baudīt neparastāk, piepildot nelielas laša ruletītes ar cepeškrāsnī ceptiem pastinaka un svaiga avokado gabaliņiem. Vēl baudāmāku to visu padarīs gardā heresa mērce. Recepti piedāvā Dansukker.

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm 31.05.2021 20:17

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm ir gardums, no kura grūti atteikties. Tik kārdinoši aromātisks, sulīgs un pasakaini gards, tas tā vien aicina nobaudīt kaut gabaliņu, radot īpašu svētku sajūtu pat parastā darbdienā. Un kurš gan teicis, ka ikdienas kopā būšana ar ģimeni un sev mīļiem cilvēkiem nav svētki?

Pastētes maizītes brokastu galdam 28.05.2021 06:23

Skaisti noformētas maizītes ir mūsu ģimenes tradīcija brīvdienu rītos. Protams, tās neizpaliek arī uz svētku galda. Ir taču tik patīkami, ja ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī acīm tīkams.

Zemeņu zupa ar šampanieti 22.05.2021 08:57

Pēc sen gaidītās Latvijas hokejistu uzvaras pār Kanādu, piedāvājam nobaudīt atspirdzinošu desertu ar šampanieti.

Vistas pastēte ar maskarpones sieru 17.05.2021 08:37

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 09.05.2021 21:02

“Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Klasiskā jeb tradicionālā siera kūka 07.05.2021 20:02

Klasiskā siera kūka ir viena no gardākajām un visvienkāršāk pagatavojamām kūkām, kuru filadelfijas siers padara īpaši aromātisku.

Apelsīnu keksiņi vai mafini 06.05.2021 07:55

Gardi un pufīgi apelsīnu keksi vai mafini, kas gatavojami ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā.

Cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera jogurta PANNA COTA 04.05.2021 22:35

Rudenī sevisķi svarīgi lietot uzturā vitamīniem bagātu pārtiku, tāpēc tiem, kas vēlas ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi ēst, piedāvājam Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera PANNA COTAs recepti.

Ar tunci un rīsiem pildīta paprika 04.05.2021 16:54

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Biešu pankūkas svētku galdam 03.05.2021 23:22

4. maija svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 03.05.2021 19:55

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu – dzērveņu mērci 03.05.2021 15:55

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Brokastu peles 30.04.2021 07:34

Brīvdienu rītos, kad nav jāsteidzas uz darbu, gribas pagatavot kaut ko īpašu saviem mīļajiem. Šoreiz brokastīs- olu peles...

Kraukšķīgais šašliks piknikam 23.04.2021 13:55

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni alus mērcē 21.04.2021 17:16

Šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Nākamā lapa