Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Kārtainie salāti ROZES

Redakcija
Redakcija

Ne tikai garšīgi, bet glīti noformēti salāti ir jebkuru svētku galda rota, ar ko pārsteigt savus viesus un arī mājiniekus. Tikai nedaudz izdomas, pacietības un jūsu svētki vienmēr būs izdevušies.

Nepieciešams:

300 g vārītās Doktora desas,
4 kartupeļi,
3 olas,
2 burkāni,
2 nelieli svaigi gurķi,
5 ēdamkarotes konservēto zirnīšu,
buntīte zaļo sīpollociņu,
majonēze,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Burkānus un kartupeļus ar visu mizu novāra, atdzesē un notīra. Novāra arī olas (10 min.) un atbrīvo no čaumalām.

2. Traukā liek salātus kārtām:

1.kārta: uz rupjās sakņu rīves sarīvēti kartupeļi,
2.kārta: majonēze,
3.kārta: sasmalcināti zaļie lociņi,
4.kārta: uz rupjās sakņu rīves sarīvēti burkāni,
5.kārta: majonēze,
6.kārta: uz rupjās sakņu rīves sarīvētas olas,
7.kārta: majonēze,
8.kārta: nelielos kubiciņos sagriezta desa,
9.kārta: majonēze,
10.kārta: sīkos kubiciņos sagriezti gurķi,
11.kārta:
konservēti zirnīši.

Pēc vēlēšanās salātus dekorējam ar rozītēm, kas veidotas no plānām desas šķēlītēm. Rotājam ar pētersīļa lapiņām. Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma