Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Maltās gaļas bumbiņas tomātu mērcē 15.01.2022 20:47

Vidusjūras reģiona gaumē gatavotās gaļas bumbas ir lieliska alternatīva kotletēm.

Pildīti pipari 05.01.2022 11:35

Lai arī zaļās piparu pākstis var nopirkt jebkurā gadalaikā, manuprāt, šis ēdiens vislabāk ir izgaršojams tieši rudenī. Atkal - cik saimnieču, tik variantu -, un es piedāvāju savējo.

Gadu mijas kārums – cūkas stilbs 02.01.2022 10:36

Latviešiem vienmēr paticis labi paēst, tāpēc mūsu viruvē tik daudz bijis sātīgu un smeķīgu ēdienu. Tāds ir arī vārīts žāvētas cūkgaļas stilbiņš, kas bieži vien celts galdā arī svētku reizēs. Pasniegts kopā ar grūbu putru vai tradicionālajiem vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, tas būs varen gards cienasts ikvienam gardēdim.

Cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 20.12.2021 21:32

Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē.

Cūkgaļas krūtiņa konjaka mērcē 12.12.2021 19:43

Ir svētku laiks, kad galdā gribas celt kaut ko neparastāku. Kārtīgs latviešu ēdiens ar smalku franču piesitienu!

Grilēts liellopu filejas steiks ar baltajām pupiņām 02.12.2021 20:41

Sulīgs, mazliet reibinošs un gards – tieši tā var raksturot šo maltīti, kur liellopu steika sulīgums veido lielisku kombināciju ar pupiņu krēmīgumu un saldumu. Rudens sezonai tuvojoties, šādu izcilu recepti sarūpējis pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers. Pasteidzies, šis ēdiens tev noteikti pagatavo, kamēr vēl turpinās grilēšanas sezona! Bet, protams, tas lieliski padosies arī kādā siltā atvasaras dienā, kad kopā ar ģimeni vai draugiem gribēsi izmēģināt kādu uz mēles kūstošu grilējumu, atpūšoties pie dabas krūts.

Cūkgaļas cepetis ar dzērveņu mērci 29.11.2021 01:11

Amerikāņu tradīciju pamatakmens ir Pateicības dienas svinēšana. Svētku fabulas pamatā ir stāsts par pamatiedzīvotājiem, kas paglābuši no bada nāves ieceļotājus no Eiropas, ceļot galdā cepeti ar dzērveņu mērci un saldajiem kartupeļiem.

Cūkgaļa apelsīnu mērcē 28.11.2021 08:51

Šis ēdiens prasa no gatavotāja nedaudz pacietības, taču rezultāts pārspēj gaidīto. Apmēram viena stunda virtuvē un iegūsiet burvīgu ēdienu, kas baudāms tikai labākajos pasaules restorānos.

Tradicionālais plovs uzbeku gaumē 07.11.2021 18:36

Plovs ir ļoti sātīgs un tajā pat laikā ne pārāk smags ēdiens. Turklāt tas ir ļoti garšīgs, sevišķi, ja pagatavots no pareizajiem produktiem un galvenais, no pareizajiem rīsiem. Svarīgs arī plova gatavošanas process un noteikta sastāvdaļu secība. Ja to ievērosiet, iegūsiet īstu uzbeku plovu.

Cepelīni – lietuviešu virtuves gardums 30.10.2021 12:27

Cepelīni ir ļoti garšīgs un sātīgs lietuviešu nacionālais ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu un garšvielām, dažreiz tos pilda arī ar biezpienu. Pasniedz galdā ar skābu krējumu un kraukšķīgi saceptu bekonu.
Cepelīnu nosaukums radies par godu izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna dirižabļiem.

Aknu un gaļas kotletes 27.10.2021 10:10

Pievienojot maltām liellopu aknām liesu gaļu, jūs iegūstat nu jau vairs nevis aknu plācenīšus, bet ļoti garšīgas kotletes, kas daudziem no jums, iespējams, būs jaunu garšu atklājums. Pēc vēlēšanās, aknu kotletes varat cept tāpat vai apvārtīt rīvmaizē.

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 25.10.2021 09:39

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Cūkgaļas karbonāde medus un koriandra marinādē 14.10.2021 16:15

Šādi pagatavota cūkgaļas karbonāde ir neizsakāmi garšīga. Pamēģiniet un redzēsiet, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām gaļas pagatavošanas receptēm.

Siltais maltās gaļas klaipiņš 13.09.2021 14:48

Maltās gaļas klaipiņi sevišķi iecienīti Vācijā, kur tos gatavo ar visdažādākajiem pildījumiem un piedevām. Šādi pagatavots, tas labāk garšos siltā veidā kopā ar vārītiem kartupeļīšiem un svaigu dārzeņu salātiem.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 09.09.2021 15:31

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Meža cūkas cepetis 03.09.2021 14:25

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 01.09.2021 09:51

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem 31.08.2021 12:35

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Liellopu gaļas strogonovs saldkrējuma mērcē 27.08.2021 13:23

Strogonovs ir sātīgs gaļas ēdiens, pēc vienas no versijām, radies Francijā, un sākotnēji ticis gatavots tikai no liellopa gaļas. Tradicionāli tam tiek pievienots skābais krējums, taču, gatavojot strogonovu saldā krējuma mērcē, tas iegūst maigāku garšu un īpašu sulīgumu.

Franču gaļa latviešu gaumē 23.08.2021 11:52

Tā ir laikam gatavota jebkurā ģimenē un pieejama katrā kafejnīcā , taču vienmēr es brīnos - kāpēc tieši franču gaļa? Man gan liekas, ka te vairāk ir tāds latviešu virtuves piesitiens...Kārtējo reizi - neskaitāmi varianti, taču atkal piedāvāju savējo.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 11.08.2021 22:50

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 07.07.2021 17:12

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Cūkgaļas klasiskais šašliks 23.06.2021 23:35

Arī šovasar neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Befstroganovs. Klasiska recepte 16.06.2021 14:19

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Pikantās cūku ribiņas 12.06.2021 01:07

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Cūkas fileja ar rabareberu piedevu 05.06.2021 09:46

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Ar malto gaļu pildīti tomāti 16.05.2021 10:45

Pildīti dārzeņi ir ēdiens, kura fantāzijai var ļaut pilnu vaļu, jo iespējas ir neierobežotas. Pats galvenais - pārvarēt pirmo mulsumu, jo nezin kāpēc ir iesakņojies uzskats, ka pilditu dārzeņu sagatavošana ir piņķerīgs un sarežģīts process. Pildīt var visu, kas ir apaļš, ovāls, garens, - galvenais, lai būtu, kur likt iekšā pildījumu, kas savukārt var būt gan sāļš, gan salds, gan silts, gan auksts.

Svaigu kāpostu zupa ar saldajiem kartupeļiem 16.05.2021 10:39

Kāposti ir vieni no veselīgākajiem un izcilākajiem dārzeņiem, kurus vēlams savā ikdienas ēdienkartē iekļaut pēc iespējas biežāk. Šajā zupā izmantojami uzreiz divi dažādi kāposti- baltie galviņkāposti un puķkāposti. Tie lieliski viens otru papildina, bet salikumā ar citiem produktiem veido brīnišķīgu garšu kompozīciju.

Franču sacepums – TARTIFLETTE 14.05.2021 20:35

Tartiflette ir franču virtuves gardums, kas sevišķi iecienīts Savojas reģionā. Tradicionāli to gatavo no kartupeļiem, sīpoliem, bekona un reblochon siera. Pēdējo gan pie mums samērā sarežģīti atrast, tāpēc reblochon vietā varat izmantot, piemēram, kamambēra vai kādu citu mīksto sieru.

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 13.05.2021 06:53

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 23.04.2021 13:55

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni alus mērcē 21.04.2021 17:16

Šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 24.03.2021 07:53

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 05.03.2021 13:09

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Soļanka – zupa ar vēsturi 03.03.2021 18:49

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Puķukāpostu un gaļas sacepums 21.02.2021 15:43

Ātri, garšīgi un sātīgi jeb recepte, kas ideāli iederas mūžīgi skrejoša un aizņemta cilvēka ikdienā, lai nobaudītu kaut ko pavisam neikdienišķu.

Cūkas karbonāde ar pipariem un sinepēm 25.01.2021 15:29

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 22.01.2021 10:59

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu.

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī 13.01.2021 17:31

Gardums, kas vienmēr izdodas un garšo nepārspējami. Turklāt baudāms gan siltā, gan aukstā veidā.

Chili con carne – pikantais pupiņu un gaļas sautējums 07.01.2021 18:13

Chili con carne ir Meksikā iecienīts ēdiens, kura pagatavošanai ir diezgan daudz variāciju. Piedāvājam jums izmēģināt vienu no tām – tā būs tiešām garda un taps gatava nepilnas pusstundas laikā. Tradicionāli Chili con carne pasniedz ar meksikāņu čipsiem vai grauzdētu baltmaizi, taču jūs varat to izmēģināt arī kopā ar tvaicētiem rīsiem.

Nākamā lapa