Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 3


Chili con carne – pikantais pupiņu un gaļas sautējums

Chili con carne ir Meksikā iecienīts ēdiens, kura pagatavošanai ir diezgan daudz variāciju. Piedāvājam jums izmēģināt vienu no tām – tā būs tiešām garda un taps gatava nepilnas pusstundas laikā. Tradicionāli Chili con carne pasniedz ar meksikāņu čipsiem vai grauzdētu baltmaizi, taču jūs varat to izmēģināt arī kopā ar tvaicētiem rīsiem.

Nepieciešams:

500 g liellopu maltās gaļas,
400 g konservētu sarkano pupiņu,
150 g konservētas kukurūzas,
400 g konservētu tomātu bez mizas savā sulā,
1 sīpols,
1 svaigs čili pipars,
3 daiviņas ķiploka,
kaltēts timiāns pēc garšas,
sāls pēc garšas,
siers pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

1. Pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, sakapātu ķiploku un ripiņās sagrieztu čili piparu.

2. Kad garšaugi nedaudz apcepušies un sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pannas saturam pievieno malto gaļu. Ik pa brīdim apmaisot, turpina cept apmēram 10 minūtes.

3. Tad pannas saturu pārliek katlā, pievieno konservētos tomātus ar visu sulu, sāli un uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes.

4. Pēc tam katlā liek konservēto kukurūzu un pupiņas. Visu samaisa un karsē vēl pāris minūtes, tad liek bļodiņās pārkaisa ar rīvētu sieru un pasniedz.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma