Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 3


Maltās gaļas bumbiņas tomātu mērcē

Vidusjūras reģiona gaumē gatavotās gaļas bumbas ir lieliska alternatīva kotletēm.

Nepieciešams:

250 g maltas cūkgaļas
250 g maltas liellopu gaļas
2 - 3 baltmaizes šķēles
1 ola
4 ķiploka daiviņas
400 g konservētu tomātu bez mizas savā sulā
100 ml saldā krējuma
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas
1 sīpols
saišķītis svaigu diļļu
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1. Traukā samaisa samaltu cūkgaļu, liellopu gaļu un izmērcētu, caur gaļas mašīnu izmaltu baltmaizi. Pievieno sāli, piparus, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, olu un vēlreiz visu labi samaisa.

2. No gaļas masas veido apaļas bumbas, liek sakarsētā eļļā pannā un nedaudz no visām pusēm apcep.

3. Atsevišķi sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu.

4. Apceptās gaļas bumbas liek katlā, pievieno sasmalcinātus konservētos tomātus ar visu sulu, sasmalcinātu apceptu sīpolu, pielej saldo krējumu un uz lēnas uguns sautē apmēram 15 minūtes.

5. Gatavu pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm un pasniedz kopā ar rīsiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma