Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 3


Apelsīnu un biešu uzkoda ar granātābola sēkliņām

Redakcija
Redakcija

Reizēm tik ļoti gribas uzsākt dienu ar kārtīgu vitamīnu un svaiguma devu. Tad nu iesaku pamēģināt sos salātus, kas būs īsts enerģijas lādiņš laikā, kad saulīte pie debesīm nespīd tik spoži, kā gribētos.

Nepieciešams:

Sēklas no 1 granātābola,
4 saldi apelsīni,
3- 4 vidēji lielas dzeltenās vai sarkanās bietes (vai to maisījums)

Mērcei:

2 ēdamkarotes balzamiko etiķa,
1 ēdamkarote medus,
1 tējkarote olīveļļas,
svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Bietes ietin folijā un cep līdz 180 grādiem sakarsēā cepeškrāsnī 45 - 60 minūtes, līdz tās ir gatavas. Gatavas atdzesē un nomizo.

2. Bietes sagriež gabaliņos, tām pievieno notīrītus, gabaliņos sagrieztus apelsīnus un granātābola sēkliņas.

3. Pagatavo mērci: bļodiņā lej balzamiko etiķi, pievieno medu, olīveļļu un piparus pēc garšas. Visu rūpīgi samaisa, līdz medus izkusis un pārlej salātiem.

Labu apetīti!