Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 3


Veģetārais rasols

Redakcija
Redakcija

Sātīgi salāti, vienkārši un gaumīgi pagatavoti, iepriecinās jebkuru vegānu. Baudiet paši un svētku reizēs piedāvājiet saviem viesiem.

Nepieciešams:

2 vidēji lieli kartupeļi,
1-2 marinēti gurķi,
1/3 svaiga garā gurķa,
1 burkāns,
5 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu.

mērcei:
5 ēdamkarotes vegānas majonēzes (pašu gatavotas (recepti atradīsi šeit) vai, piemēram, Cento, Gavēņa, sojas majonēze u.tml.),
1 tējkaroete augu eļļas,
1 tējkarote etiķa,
sula no 1/3 citrona,
1 tējkarote sinepju,
1 sīki sasmalcināts sīpols (pēc vēlēšanās),
1 sīki sasmalcināta vai caur spiedi izspiesta daiviņa ķiploka,
naža gals mārrutku,
melnā sāls,
pipari,
šķipsniņa cukura,
sīki sagrieztas dilles (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana:

1. Sajauc mērces sastāvdaļas un liek ledusskapī ievilkties.

2. Novāra kartupeļus un burkānu. Atdzesē.

3. Abu veidu gurķus, kartupeļus, burkānus sagriež nelielos kubiņos. Pievieno zirnīšus. Visu samaisa ar mērci. Ja tā par biezu, pielej gurķu marinādi pēc vajadzības.

Autors: Veģetārisms.lv