Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 3


Korejiešu salāti

Redakcija
Redakcija

Korejiešu salāti ir ātri un viegli pagatavojami. Pie kam izmaksā ļoti lēti, bet ir veselīgi un sevišķi noderīgi laikā, kad visapkārt klejo neskaitāmi vīrusi.

Nepieciešams:

1 kg burkānu,
1 ēdamkarote cukura,
1/2 tējkarote maltu sarkano čili piparu,
5-6 ķiploka daiviņas,
2 ēdamkarotes 9% galda etiķa,
50 ml olīveļļas,
sāls pēc garšas,
zaļumi.

Pagatavošana:

1. Burkānus notīra un sarīvē uz speciālas rīves salmiņos.

2. Sarīvētajiem burkāniem pievieno sāli pēc garšas, cukuru, sarkanos piparus, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, etiķi un eļļu. Visu rūpīgi samaisa un noliek uz vismaz divām stundām ievilkties. Pēc tam salāti būs sulīgi un aromātiski.

3. Pirms pasniegšanas salātus pārkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Piebilde:
Korejiešu salāti ļoti labi noder par pamatu dažādu citu veselīgu un garšīgu salātu pagatavošanai. Piemēram, ja pievienosiet sagatavotajiem burkāniem jūras kāpostus, tad iegūsiet salātus, kas satur lielu daudzumu veselībai noderīgu un neaizstājamu vielu. Bet, ja korejiešu salātus papildināsiet ar vārītiem un sasmalcinātiem kalmāriem vai mīdijām, jūsu salāti jau kļūs gandrīz vai par šedevru.
Vienkāršākā variantā varat pievienot tiem nedaudz apceptu sīpolu, koriandru vai rīvētu selerijas sakni. Garšīgi būs visādi.

Nebaidieties, eksperimentējiet un jums viss sanāks!

Labu apetīti un veselību!