Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 3


Mencu aknu salāti

Mencu aknas ir ne tikai īsta delikatese, bet arī viens no labākajiem dabiskajiem omega 3 taukskābju avotiem. Un lai arī mencu aknas nebūt nav lēts produkts, tomēr pievienojot tās salātiem, jūs iegūsiet ēdienu, kura kopējās izmaksas nebūs lielas, bet garša vienkārši lieliska.

Nepieciešams:

160 g mencu aknu savā eļļā,
125 g rīsu (1 paciņa),
1 sarkanais sīpols,
2/3 no svaiga garā gurķa (vai 2 īsie gurķi),
4 olas,
sāls.

Pagatavošana:

1. Rīsus novāra ūdenī, kuram pievienots sāls pēc garās, un atdzesē.

2. Olas vāra 8 min., tad aplej ar aukstu ūdeni, lai tās nedaudz atdziest un attīra no čaumalām.

3. Gurķi sagriež kubiciņos.

4. Sīpolu sasmalcina.

5. Salātu bļodā liek atdzesētos rīsus, pievieno gurķa gabaliņus, sasmalcināto sīpolu,nelielos gabaliņos sagrieztas olas un, ja nepieciešams, sāli. Vsu samaisa.

6. Kā pēdējās salātiem pievieno gabaliņos sadalītas vai saspaidītas mencu aknas ar visu eļļu. Salātus vēlreiz samaisa un pasniedz.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja: Iveta Apškrūma