Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:414, Did:0, useCase: 3


Ātrais cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums

Ko darīt, ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, taču jāklāj galds ģimenes pusdienām vai draugu sanākšanai? Atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers iesaka pagatavot brīnišķīgu cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepumu. Tā ir veselīga, garda maltīte, kuru var pagatavot vien nieka 15 minūtēs.

Neticat? Vienkārši izmēģiniet un pārliecinieties, ka sulīgais cālis, šķiņķis, svaigi dārzeņi un krēmīgi kartupeļi sniegs neaizmirstamu garšu baudījumu.

Nepieciešams:

2 šķēles kūpināta bekona

200 g nelielu puravu

200 g spinātu

200 g saldētu zirņu

800 g kartupeļu

3 sīpoli

olīveļļa

1 organiskās cāļa gaļas buljona kubiņš

½ buntītes svaigu salviju

100 ml krējuma

30 g Parmezāna siera

4 x 120 g cāļa krūtiņu bez ādas

pāris zariņu rozmarīna

Pagatavošana:

1. Sagriez kartupeļus virtuves kombainā, tad liec tos vidēja lieluma cepamajā pannā, aplej ar verdošu ūdeni un uzliec vāku.

2. Nomizo sīpolus, sasmalcini tos virtuves kombainā, tad liec tos cepamajā paplātē kopā divām ēdamkarotēm eļļas, iedrupini buljona kubiņu, pieliec sāli un piparus. Pievieno salvijas lapas un regulāri apmaisi, nepieciešamības gadījumā pievienojot nedaudz ūdens.

3. Uz lielas, taukvielas necaurlaidīga papīra loksnes ieberzē cāļa krūtiņu ar sāli, pipariem un rozmarīna lapām, tad pārloki pāri papīru un ar mīklas rulli saplacini cāli 1,5 cm biezumā. Liec cepamajā pannā kopā ar ēdamkaroti eļļas, apgriežot uz otru pusi pēc trīs vai četrām minūtēm un cepot,līdz gaļa kļūst zeltaina.

4. Caurdurī nosusini kartupeļus, tad liec tos sīpolu pannā, samaisi kopā un izlīdzini. Pārlej pāri krējumu, tad pārkaisi ar Parmezāna sieru un cep cepeškrāsns augstākajā plauktā.

5. Gareniski sagriez puravus, noskalo zem krāna, tad sagriez mazākos gabaliņos. Liec tos pannā uz lielas liesmas kopā ar vienu ēdamkaroti eļļas, un cep, bieži apmaisot. Sagriez šķiņķi un pievieno to cālim, regulāri apmaisi.

6. Puraviem pievieno spinātus un zirņus, kad spināti ir apcepušies un zirņi mīksti, uzber tos uz plātnes vai lielā lēzena šķīvja, pa virsu liekot cāļa gaļas gabalus un šķiņķi. Pasniedz kopā ar kartupeļu sautējumu.

Labu apetīti!

.

Lai uzzinātu, kā pagatavot vēl citus gardus un veselīgus ēdienus, skaties raidījumu „Džeimija 15 minūšu maltītes” televīzijas kanālā „FOX Life” svētdienās no plkst. 9:25.