Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:415, Did:0, useCase: 3


Kartupeļu banānu pankūkas ar šķiņķi

Ikviens no mums zina, kā garšo rīvētu kartupeļu pankūkas, bet vai esat kādreiz mēģinājuši tās dažādot, pievienojot mīklai neparastākas sastāvdaļas? Pamēģiniet pievienot banānu, tādējādi iegūstot ļoti neparastu, bet, protams, garšīgu uzkodu.

Nepieciešams:

Pankūkām:
5- 6 lieli kartupeļi,
1 sīpols,
1 banāns,
1 ola,
sāls.

Mērcei:
200 ml skāba krējuma,
2- 4 ķiploka daiviņas,
1/4 svaiga gurķa.

Piedevām:
200 g kūpināta šķiņķa vai cūkgaļas cauraudzīša,
jāņogu vai brūkleņu ievārījums.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sarīvē skaidiņās.

2. Kartupeļiem pievieno sarīvētu sīpolu, pieber sāli un piesit olu. Visu samaisa.

3. Banānu notīra, ar dakšiņu saspaida putriņā un pievieno kartupeļu masai. Vēlreiz rūpīgi samaisa.

4. Pannā sakarsētā eļļā ar karoti liek mīklu, nedaudz izlīdzina un cep no abām pusēm zeltaini brūnas pankūkas.

5. Gatavo mērci: krējumam pievieno caur ķiploku spiedi izspiestas ķiploku daiviņas un uz sakņu rīves sarīvētu gurķi. Samaisa viendabīgu mērci.

6. Šķiņķi vai cūkgaļas cauraudzīti sagriež šķēlēs un apcep uz pannas.

6. Pakūkas pasniedz ar krējuma mērci, kraukšķīgām gaļas šķēlēm un brūkleņu (jāņogu) ievārījumu.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma