Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:415, Did:0, useCase: 3


Auzu miltu pankūkas

Redakcija
Redakcija

Ir tik ļoti pierasts gatavot pankūkas no kviešu miltiem, taču es iesaku pamēģināt kaut reizi tos aizstāt ar auzu miltiem, un jūs iegūsiet pavisam citas- jaunas un neparastas garšas. Nedaudz sarežģītāk gan būs, jo auzu milti nav tik elastīgi, tomēr pankūkas sanāk krietni maigākas un gaisīgākas.

Nepieciešams:

250 - 300 g kefīra (daudzums atkarīgs no miltu kvalitātes)
100 g auzu miltu
2 olas
50 g cukura
30 g augu eļļas
2 g sodas
sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Sakuļ olas kopā ar cukuru un sāli.

2. Pievieno kefīru, eļļu un vēlreiz visu sakuļ.

3. Masai pieliek miltus, sodu un visu rūpīgi izmaisa. atstāj mīklu uz pusstundu paelpot istabas temperatūrā.

4. Mīklu ar kausiņu lej sakarsētā pannā (ideālā variantā čuguna pannā) un groza pannu tādā veidā, lai mīkla vienmērīgi notek pa tās virsmu, veidojot pankūkas formu.

5. Pankūku cep no vienas puses tik ilgi, līdz virspuse kļūst matēta, tad to apgriež uz otru pusi.

6. Līdzīgi izcep visas pankūkas.

Labu apetīti!