Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Mājās gatavoti cepti pelmeņi 20.09.2021 15:43

Pelemņus var baudīt ne tikai vārītus, bet arī ceptus. Tie lieliski garšo abējādi, taču reizēs, kad pelmeņi pāri palikuši no iepriekšējās dienas, labāk tomēr tos nevis uzsildīt, bet apcept. Garša viennozīmīgi būs labāka un arī ēdiens iegūs jaunu smeķi un aromātu.

Siltais maltās gaļas klaipiņš 13.09.2021 14:48

Maltās gaļas klaipiņi sevišķi iecienīti Vācijā, kur tos gatavo ar visdažādākajiem pildījumiem un piedevām. Šādi pagatavots, tas labāk garšos siltā veidā kopā ar vārītiem kartupeļīšiem un svaigu dārzeņu salātiem.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 09.09.2021 15:31

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Cepeškrāsnī garšaugos cepta menca 07.09.2021 13:03

Dažreiz, lai kaut ko pagatavotu garšīgi, nemaz nevajag daudz. Patiesībā garšīgākie ir pašos vienkāršākajos veidos pagatavoti produkti. Piemēram, lai garšīgi pagatavotu mencu, tā tikai jāizcep zaļo garšaugu maisījumā.

Meža cūkas cepetis 03.09.2021 14:25

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 01.09.2021 09:51

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem 31.08.2021 12:35

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Liellopu gaļas strogonovs saldkrējuma mērcē 27.08.2021 13:23

Strogonovs ir sātīgs gaļas ēdiens, pēc vienas no versijām, radies Francijā, un sākotnēji ticis gatavots tikai no liellopa gaļas. Tradicionāli tam tiek pievienots skābais krējums, taču, gatavojot strogonovu saldā krējuma mērcē, tas iegūst maigāku garšu un īpašu sulīgumu.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 26.08.2021 12:56

Piedāvājam mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī šajā rudenī.

Franču gaļa latviešu gaumē 23.08.2021 11:52

Tā ir laikam gatavota jebkurā ģimenē un pieejama katrā kafejnīcā , taču vienmēr es brīnos - kāpēc tieši franču gaļa? Man gan liekas, ka te vairāk ir tāds latviešu virtuves piesitiens...Kārtējo reizi - neskaitāmi varianti, taču atkal piedāvāju savējo.

Jūras karūsa ar garšvielām grila pannā 21.08.2021 11:22

Garšā tik pilnīgā jūras karūsa ir ēdiens, ko jābauda nesteidzoties. Jauki, ja vari to nogrilēt kaut kur pie dabas, taču arī gatavota grila pannā virtuves apstākļos, karūsa neko nezaudēs no savas izcilās garšas.

Kūpināta vista ar kadiķogām un pētersīļiem 15.08.2021 09:00

Svaigi kūpinājumi ir tie, kas maltītei vasarā piešķir svētku noskaņu un pamodina gardēdi ikvienā. “Kūpinājumus var grezni pasniegt uz rabarberu lapas un baudīt kopā ar paša gatavotu kaņepju sviestu,” iesaka “Restorāna 3” saimnieks un pavārs Ēriks Dreibants.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 11.08.2021 22:50

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Kartupeļu un gaileņu sacepums 10.08.2021 09:27

Kartupeļu un gaileņu sacepums ir lielisks sezonāls ēdiens, kas noteikti jānobauda katram. Varat to gatavot gan no zaļiem, gan arī no vārītiem kartupeļiem.

Kūpināta karpa ar ķiplokiem un dillēm 09.08.2021 11:44

“Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants iesaka karpu pirms kūpināšanas nemarinēt, bet ierīvēt ar garšvielām un uzreiz likt kūpinātavā. Lai izdodas un labi garšo!

Spageti ar cukini un garnelēm 30.07.2021 20:43

Šī recepte nāk no Vidusjūras virtuves un, kā jau visi šī reģiona ēdieni, ir pasakaini garšīga. Tomēr gatavošanas process nav ne laikietilpīgs, ne sarežģīts.

Kartupeļu un ķirbju sacepums ar asinsdesu 29.07.2021 09:44

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Kāpostu tīteņi 27.07.2021 20:34

Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 20.07.2021 09:55

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 16.07.2021 12:01

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Tradicionālais plovs uzbeku gaumē 13.07.2021 21:53

Plovs ir ļoti sātīgs un tajā pat laikā ne pārāk smags ēdiens. Turklāt tas ir ļoti garšīgs, sevišķi, ja pagatavots no pareizajiem produktiem un galvenais, no pareizajiem rīsiem. Svarīgs arī plova gatavošanas process un noteikta sastāvdaļu secība. Ja to ievērosiet, iegūsiet īstu uzbeku plovu.

Vistu akniņas ar burkāniem 11.07.2021 11:25

Vakariņas steidzīgajiem - aši un vienkārši pagatavojams pamatēdiens, kad ir maz laika, bet liela apetīte.

Vistas krūtiņa papiloti 08.07.2021 13:58

Straujiem soļiem tuvojoties pavasarim, kad ikviens vēlas justies skaistāks un veselīgāks, veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants piedāvā pavasarīgu, veselīgu un viegli pagatavojamu vistas gaļas ēdiena recepti.

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 07.07.2021 17:12

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Vistu spārniņu vālītes 30.06.2021 19:30

Receptes autors: veikala-kafejnīcas “Sirmais & Dreibants” šefpavārs Ēriks Dreibants

Krējumā sautēta vista 26.06.2021 16:06

Vienkāršs un ilgtermiņā pārbaudīts veids, kā ātri un gardi pagatavot vistu.

Cūkgaļas klasiskais šašliks 23.06.2021 23:35

Arī šovasar neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 21.06.2021 11:19

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Befstroganovs. Klasiska recepte 16.06.2021 14:19

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Pikantās cūku ribiņas 12.06.2021 01:07

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Cūkas fileja ar rabareberu piedevu 05.06.2021 09:46

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm 31.05.2021 20:17

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm ir gardums, no kura grūti atteikties. Tik kārdinoši aromātisks, sulīgs un pasakaini gards, tas tā vien aicina nobaudīt kaut gabaliņu, radot īpašu svētku sajūtu pat parastā darbdienā. Un kurš gan teicis, ka ikdienas kopā būšana ar ģimeni un sev mīļiem cilvēkiem nav svētki?

Dārzeņu sacepums 27.05.2021 14:43

Šis dārzeņu sacepums garšos ne tikai veģetāriešiem (tiem, kuri savā ēdienkartē iekļauj piena produktus), bet arī gaļēdājiem. Dažreiz arī viņiem ir nepieciešamas ēdienreizes, kas nesatur gaļas produktus.

Jūras asaris ar garnelēm safrāna mērcē 24.05.2021 20:28

Patiesi elegants ēdiens, kura gatavošana, starp citu, ir ļoti vienkārša.

Kartupeļu un tomātu sacepums 19.05.2021 23:18

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 18.05.2021 21:32

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Vistas un brokoļu sacepums 17.05.2021 21:17

Mmmm, cik garšīgi! Maigais vistas un brokoļu sacepums burtiski kūst mutē. Nobaudi to un tu sajutīsi, ka pienācis pavasaris: kārdinoši sulīgs un saulains.

Ar malto gaļu pildīti tomāti 16.05.2021 10:45

Pildīti dārzeņi ir ēdiens, kura fantāzijai var ļaut pilnu vaļu, jo iespējas ir neierobežotas. Pats galvenais - pārvarēt pirmo mulsumu, jo nezin kāpēc ir iesakņojies uzskats, ka pilditu dārzeņu sagatavošana ir piņķerīgs un sarežģīts process. Pildīt var visu, kas ir apaļš, ovāls, garens, - galvenais, lai būtu, kur likt iekšā pildījumu, kas savukārt var būt gan sāļš, gan salds, gan silts, gan auksts.

Franču sacepums – TARTIFLETTE 14.05.2021 20:35

Tartiflette ir franču virtuves gardums, kas sevišķi iecienīts Savojas reģionā. Tradicionāli to gatavo no kartupeļiem, sīpoliem, bekona un reblochon siera. Pēdējo gan pie mums samērā sarežģīti atrast, tāpēc reblochon vietā varat izmantot, piemēram, kamambēra vai kādu citu mīksto sieru.

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 13.05.2021 06:53

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Nākamā lapa