Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Eļļā vārītas kartupeļu bumbiņas

Kartupelis ir apbrīnojams dārzenis. Ko tik no tā nevar pagatavot! Lūk, arī kartupeļu bumbiņas- gardums, ko pagatavot tad, kad piedevās kārojas nobaudīt ko īpašu un neikdienišķu. Ko pasniegt klāt pie kartupeļu bumbiņām, lai paliek jūsu ziņā. Tās labi sader gan ar sieru un dārzeņiem, gan zivīm un gaļu.

Nepieciešams:

8 lieli kartupeļi,
40 g sviesta,
piens (apmēram pusglāze),
2 olas,
sāls,
rīvmaize,
500- 700 ml eļļas.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo un novāra ūdenī, kuram pievienots sāls pēc garšas.

2. Kad kartupeļi gatavi, ūdeni nolej, bet kartupeļus kopā ar sviestu sastampā.

3. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.

4. Olu baltumus saputo stingrās putās un pagaidām atliek malā.

5. Olu dzeltenumus kopā ar siltu pienu pielvieno sastampātajiem kartupeļiem un samīca viendabīgā masā.

6. No kartuepeļu masas ar karotes palīdzību veido bumbiņas.

7. Katru bumbiņu apvārta vispirms saputotajā olbaltumā, tad rīvmaizē un liek karstā elļā vārīties. Bumbiņas ir gatavas, kas tās ieguvušas skaisti zeltainu nokrāsu.

Kartupeļu bumbiņas labi sader ar sieru, zivīm, gaļu un dārzeņiem.

Gatavoja un fotogrāfēja: Iveta Apškrūma

Labu apetīti!