Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Gardēžu cienīgais gaļas kukulītis – MĪTLOFS

Redakcija
Redakcija

Mītlofs ir iecienīts angļu virtuves ēdiens, kas kaut kādā ziņā līdzinās viltotajam zaķim, tomēr mītlofa garša ir daudz niansētāka un izsmalcinātāka. Varētu pat teikt, ka mītlofs ir īsta, gardēžu cienīga, delikatese, kas atzinību guvusi daudzās pasaules valstīs.

Nepieciešams:

400 g liellopa filejas,
400 g cukgaļas filejas,
300 g žāvēta bekona,
1 sīpols,
3 šķēles baltmaizes,
50 ml piena,
1 ola,
3 ēdamkarotes olīveļļas,
4 lapiņas bazilika,
1 ķiploka daiviņa,
1 šķipsniņa kaltēta rozmarīna,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Gaļu sagriež gabaliņos un kopā ar ķiploku gaļas mašīnā samaļ.

2. Sīpolu sasmalcina un uz vājas liesmas, eļļā apcep zeltaini brūnu. Pievieno sasmalcinātus šampinjonus, palielina liesmu un turpina cept, līdz no sēnēm izdalījusies visa sula. Cepšanas beigās pievieno bazilika lapiņas.

3. Baltmaizei nogriež garoziņu. Šķēles pārlej ar pienu un saspaida viendabīgā putriņā

4. Palielā traukā samaisa kopā malto gaļu, sēņu masu, maizes putriņu, olu, sāli un piparus.

5. Cepeštrauku vai cepešpannu izklāj ar pergamenta papīru un pārsmērē ar eļļu.

6. No maltās gaļas masas izveido kukulīti, kuru visapkārt aptin ar bekona šķēlēm.

7. Kukulīti pārkaisa ar rozmarīnu un ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 10 minūtēm karstumu samazina līdz 180 grādiem un turpina cept apmēram stundu.

8. Gatavu gaļas kukulīti izņem no cepeškrāsns un nenoņemot no cepešpannas, pārklāj ar foliju un ļauj pastāvēt 15 minūtes. Šajā laikā no kukulīsa iztecējušais šķidrums atkal tajā uzsūksies, kā rezultātā gaļa kļūs sulīgāka.

Gaļas kukulīti pasniedz gan siltu, gan aukstu, pirms tam to sagriežot šķēlēs.

Labu apetīti!