Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Jēra burgeri marokāņu stilā

Redakcija
Redakcija

Vasarā visa dzīve pārceļas uz dārzu. Ārā gatavota maltīte ar savu īpašo smaržu un garšu ir neatkārtojams piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tādēļ ir vērts izmantot ikvienu silto dienu, lai savus mīļos iepriecinātu ar ko neparastu.

“Jēra burgeri ir lieliskas pārmaiņas pēc tradicionālajiem liellopu gaļas burgeriem, turklāt pikantā marināde piešķirs tiem īstu marokāņu garšu,” kārdina atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Olivers ir pārliecināts, ka ārā var pagatavot jebko, sākot no vienkāršiem ēdieniem līdz pat ekskluzīvām restorānu delikatesēm. To pavārs atklās arī stundu ilgajā speciālizlaidumā “Džeimijs gatavo vasarā”, kas televīzijas kanālā “FOX Life” bija skatāms svētdien, 6.augustā.

Sastāvdaļas gaļas burgeram
600 g kvalitatīva jēra pleca, samalts
olīveļļa
6 mīkstas burgeru maizītes, sagrieztas uz pusēm
6 pilnas ēdamkarotes dabīgā jogurta
1 pilna ēdamkarote harisas mērces (var aizvietot ar čili mērci)
1 citrona sula
extra virgin olīveļļa
sauja svaigu piparmētras lapu

Sastāvdaļas garšvielu maisījumam
1 tējkarote jūras sāls
1 tējkarote melno piparu
½ tējkarotes ķimeņu sēklu
1 tējkarote samalta koriandra
1 tējkarote masalas mērces
1-2 tējkarotes kūpinātas saldās paprikas

Sastāvdaļas salātiem
1 galviņa salātu, nomazgāti un nožāvēti
½ buntīte svaigu piparmētru, saplucinātas lapas
1 sauja ēdamu ziedu, pēc vēlēšanās
citrona sula
extra virgin olīveļļa
½ granātābola

Pagatavošana
Lai sagatavotu garšvielu maisījumu, saber visas sastāvdaļas piestā un jauc, līdz tās ir vienmērīgi samaisījušās.

Malto jēra gaļu sadaļa sešās daļās. Katru daļu vispirms saveļ bumbiņā, pēc tam izveido apmēram 1,5 centimetrus biezu burgeru - plācenīti. Pārklāj ar daļu garšvielu maisījuma, pēc tam apslacina ar olīveļļu. Cep uz restēm vai bārbekjū pannā sešas līdz septiņas minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, cik patīk. Neuztraucies, ja burgers izskatās apdedzis, tās ir tikai garšvielas, karamelizējušies jēra tauki un dūmi. Kad gaļa ir gandrīz gatavi, turpat uz restēm vai barbekjū apgrauzdējiet maizītes.

Bļodā ielej jogurtu un lielu karoti harisas mērces. Izspiež maza citruna sulu, tad kārtīgi iemaisa harisu jogurtā un apslaka ar Extra virgin olīveļļu.

Ar sagatavoto jogurtu apziež grauzdētās maizītes, uzliek burgeri, piespiež maizītei. Pievieno vēl mazliet jogurta, uzliek dažas piparmētru lapas, izspiež atlikušo citrona sulu un pabeidz burgeru.

Salātu lapas, piparmētras un ēdamos ziedus saliek traukā, aizdara ar citrona sulu un Extra virgin olīveļļu; lai piešķirtu nedaudz salduma, pārkaisa ar granātābola sēkliņām.