Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Nepieciešams:

1,5-2 kg smags cūkgaļas gabals ar ribām;
4 burkāni,
2 kukurūzas vālītes;
2 saldie kartupeļi;
2 čili piparu pākstis;
2 pētersīļu saknes;
6 mazās kukurūziņas;
6 ķiploka daiviņas;
malti melnie pipari;
sāls pēc garšas;
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Kukurūzu novāra sālsūdenī un novieto, lai atdziet.

2. Kartupeļus, burkānus, saldos kartupeļus un pētersīļa saknes nomizo un pēc vajadzības sagriež līdzīga lieluma gabalos.

3. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem. Dažās vietās uztaisa ar asu nazi nelielus iegriezumus, kuros ievieto notīrītas ķiploku daiviņas. Lielākas daiviņas var pārgriezt uz pusēm.

4. Cepešplāti iesmērē ar eļļu un uz tās novieto sagatavoto gaļas gabalu. Plāti pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī 220 grādu karstumā, lai cepas.

5. Kad gaļa cepusies apmēram 40 minūtes, cepešplāti izņem no krāsns un blakus gaļai kārto iepriekš sagatavotos dārzeņu: kartupeļus, burkānus, pētersīļu saknes, kukurūzu, sarkanos čili piparus un saldos kartupeļus. Plāti liek atpakaļ cepeškrāsnī (tagad foliju vairs nevajag) un turpina cept, līdz dārzeņi gatavi (apmēram 30 minūtes). Cepšanas laikā vienu vai divas reizes dārzeņus var apgrozīt, lai tie no visām pusēm veidotos skaisti brūni.

6. Gatavos dārzeņus un cepeti kārto uz servējamā trauka. Pasniedz karstus kopā ar svaigiem salātiem un laba sarkanvīna glāzi!

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma