Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Vista melnajos piparos ar citronu un ceptu kāpostu

Redakcija
Redakcija

Gardas vakariņas vai pusdienas tikai 20 minūtēs.

Nepieciešams:

Vistai:
600 g cāļa krūtiņas filejas
1 citrona miziņa
1 – 1,5 tējk. Santa Maria melno piparu, drupinātu
1,5 tējk. Santa Maria sāls
2 ēd.k. rapšu eļļas

Ceptam kāpostam:
1 uz pusēm pārgriezts citrons
1 kāposts, sagriezts ceturtdaļās (4)
50 g gabaliņos sagriezta sviesta
1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
0,5 tējk. Santa Maria sāls

Mērcei:
300 ml skābā krējuma
2. tējk. Santa Maria estragona
1 ml Santa Maria melno piparu, drupinātu
1 tējk. Santa Maria sāls

Pagatavošana:

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai
Pievienojiet vistas gaļai sāli, melnos piparus un citrona miziņu.
2. Ielieciet citronu un kāpostu cepeškrāsnij piemērotā pannā, pievienojiet sāli un melnos piparus. Vienmērīgi izkārtojiet pannā sviestu. Gatavojiet cepeškrāsns vidusdaļā aptuveni 25 minūtes.
3. Apcepiet vistu eļļā, cepot aptuveni 3 minūtes no katras puses.
4. Ielieciet vistu pannā pie kāpostiem un aptuveni 15 minūtes kopā cepiet, līdz viss ir gatavs.
5. Nelielā bļodā samaisiet visas aukstās mērces sastāvdaļas.
6. Vistu pasniedziet ar ceptajiem kāpostiem, mērci un citronu.

Labu apetīti!