Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 3


Latviešu spēka recepte: skābu kāpostu zupa

Skābo kāpostu spēka zupu piedāvā Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Tās noslēpums meklējams arī zupai klāt pievienotajā svaigajā ķiplokā. Baudiet pilnvērtīgu uzturu un esiet stipri un veseli!

Nepieciešams:
4 cilvēkiem

250 g kūpinātu cūkgaļas ribiņu,
600 g skābētu kāpostu,
2 kartupeļi,
1 burkāns,
1 sauja grūbu,
4 daivas ķiploka,
1 sīpols.

Pagatavošana:

1. Kūpinātās ribiņas sagriež nelielos gabalos, pievieno skābētos kāpostus, grūbas, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.

2. Kad zupa vārījusies 30 minūtes, pannā apcep sagrieztus sīpolus un ripiņās sagrieztu burkānu. Liek zupā, pievieno arī nomizotus un gabaliņos Ska'bo kāpostu spēka zupu sagrieztus kartupeļus.

3. Zupu vāra, līdz gaļa atdalās no kauliem.

Pasniedzot pievieno smalki sakapātu ķiploku

Tradicionālie latviešu ēdieni. No senatnes līdz mūsdienām- grāmata latviskās virtuves cienītājiem. Izevis Apgāds Zvaigzne ABC

Šī grāmata daudziem liks atcerēties bērnību un gardumus, ko pusdienu galdā cēla mūsu vecmāmiņas un vecvecmāmiņas. Sutinātas cūku pupas, zirņu pikas, jaunpiena sacepums, pentaks, gaļas siers, dradži, bukstiņbiezputra, koča un daudzi citi ēdieni, kas šajā grāmatā aprakstīti ir manas(un esmu pārliecināta, arī daudzu citu) bērnības ikdienas un svētku galda kārumi.

Tāpēc ir tik patīkami, ka latviešu tautas kulinārais mantojums tiek iedzīvināts arī mūsdienās, tādējādi godinot mūsu senču veikumu un tradīcijas.