Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


Mazsālīti gurķīši

Mazsālītu gurķīšu recepšu, protams, netrūkst, taču tavavirtuve.lv gardēžu komanda kā vienus no garšīgākajiem novērtējusi ēdienu baudītāja Mārča gatavotos. Tie nav ne par sāļu, ne par saldu, ir patīkami kraukšķīgi un varen gardi. Pie kam šī recepte noteikti patiks tiem, kas mitinās pilsētu dzīvokļos un kuriem nav pieejamas dažādu ogu lapas. Visērtāk gurķīšus gatavot vakarā, jo tad jau uz brokastu laiku varēsiet tos baudīt.

Nepieciešams:

1 kg svaigu nelielu gurķu
2 diļļu kāti ar visām ziedkopām
3-4 jauno burkānu laksti (ir likti arī tomātu- kas pa rokai)
4-5 ķiploka daiviņas

Marinādei:

apmēram 1,25 l ūdens,
4 tējkarotes sāls
1 tējkarote cukura
1 ēdamkarote mārrutku
15 smaržīgie pipari
1/2 tējkarote maltu melno piparu

Pagatavošana:

1. Gurķīšus nomazgā un kārto traukā kopā ar noskalotiem diļļu kātiem, burkānu lakstiem un ķiploku daiviņām.

2. Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, cukuru, mārrutkus, piparus un vēlreiz visu uzvāra. Tad ar visām garšvielām pārlej sagatavotajiem gurķiem un atstāj uz 8- 12 stundām ievilkties.

Visgaršīgākie gurķīši ir tieši svaigi sālīti! Ja gurķīši tik ātri neapēdas un ir vēlme pirmo mazsālījuma garšu saglabāt, lieciet gurķus ledusskapī- tad turpmākais sālījuma process notiks daudz lēnāk.

Baudiet un lai labi garšo!

Gurķīšus gatavoja Mārcis Martini