Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 3


Rauga pončiki jeb virtuļi ar biezpienu

Pagatavot šādus biezpiena virtuļus var samērā ātri, viegli un, pats galvenais,- vienkārši. Rezultāts jūs tiešām iepriecinās.

Nepieciešams:

100 g biezpiena
100 ml piena
1 ola
3 tējkarotes cukura
0,5 tējkarote sāls
1,5 tējkarotes sausā rauga
2 ēdamkarotes sviesta
1 tējkarote augu eļļas
3 glāzes miltu

Pagatavošana:

1. Olu kopā ar dāli un cukuru sakuļ, pievieno pārējās sastāvdaļas, kā pēdējos pieliekot miltus, un sastradā mīklā.

2. Mīklu uz stundu novieto siltā vietā, lai tā uzrūgst.

3. Uzrūgušo mīklu sadala vienādās bumbiņās, kurām vidū ar glāzes palīdzību izspiež ripas tā, lai veidotos virtuļu forma.

4. Sagatavotos virtuļus novieto uz darba virsmas un atstāj uz 10 minūtēm, lai tie nedaudz uzrūgst un iegūst glītāku formu.

5. Katliņā vai dziļā pannā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē eļļu.

6. Sagatvotos virtuļus liek karstajā eļļā un vāra no abām pusēm zeltaini brūnus. Skaisti brūnus apvāra arī izpiestos viducīšus.

7. Gatavus izņem no eļļas, kārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!