Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:390, Did:0, useCase: 0


Jūras karūsa ar garšvielām grila pannā 21.08.2021 11:22

Garšā tik pilnīgā jūras karūsa ir ēdiens, ko jābauda nesteidzoties. Jauki, ja vari to nogrilēt kaut kur pie dabas, taču arī gatavota grila pannā virtuves apstākļos, karūsa neko nezaudēs no savas izcilās garšas.

Grilēta kukurūza piknikam 09.07.2021 12:12

Šī ir recepte, par kuru vienkāršāku atrast būs grūti. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai dažas kukurūzas vālītes, sāls un pavisam nedaudz sviesta. Minimums pūļu un maksimums baudas, jo grilēta kukurūza ir ēdiens, kas vēl ilgi paliek atmiņā. To var baudīt vienu pašu vai pasniegt kā piedevu uz oglēm ceptiem vai grilētiem gaļas ēdieniem.

Un atcerieties- lai grilētu, nav jāgaida vasara. To itin labi var darīt arī ziemā uz elektriskā grila.

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 07.07.2021 17:12

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Cūkgaļas klasiskais šašliks 23.06.2021 23:35

Arī šovasar neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 21.06.2021 11:19

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Pikantās cūku ribiņas 12.06.2021 01:07

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

8 garšīgas klasiskas marinādes. Receptes grilēšanai 25.04.2021 16:08

Piedāvājam 8 garšīgas marinādes receptes, ko izmantot, lai sagatavotu gardus marinētus produktus grilēšanai. Grilēšanai iesakām pamēģināt ne tikai gaļu, bet arī jūras produktus. Tāpat arī izmēģināt gan klasiski ierastās, gan kādas no jaunām un modernām garšu sajūtām.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 23.04.2021 13:55

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Dorada ar Serrano šķiņķi, pesto un tomātiem 18.04.2021 21:24

Pavasaris un silts laiks ir vispiemērotākie sabiedrotie grila sezonas atklāšanai. Ierastās gaļas, desiņu vai šašlika vietā var izvēlēties uz grila pagatavot ko jaunu, bet tikpat gardu – zivi. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka izmēģināt pagatavot lieliski piemērotu maltīti – doradu ar Serrano šķiņķi, zaļumu pesto un tomātiem, kas būs piemērota gan gaļas, gan zivs ēdienu cienītājiem, jo apvienoti ir abi. Ja grils vēl nav izcelts no ziemas guļas, šo pašu recepti ātri un vienkārši var pagatavot, izmantojot cepeškrāsni.

Ceptas kukurūzas vālītes 15.04.2021 11:46

Šo ēdienu var gatavot gan uz grila, gan pannā. Veikalos reizēm ir nopērkami speciāli iesmiņi, kurus iedur vālītē katru savā galā, lai ērti un bez pūlēm varētu nolobīt grilētos graudiņus, taču, ja tādu nav, tad var izlīdzēties ar deserta dakšiņām.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 05.03.2021 13:09

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Četras marinādes četrām gaļām, ko pagūt izmēģināt šovasar 16.08.2020 15:14

Vasaras mēneši ir lielisks laiks grilēšanai un maltīšu baudīšanai brīvā dabā, un arī Latvijas visai mainīgie laika apstākļi nebūt nav šķērslis laika pavadīšanai pie kopīga pusdienu vai vakariņu galda, baudot gardu gaļas maltīti aromātisku dūmu apskāvienos. Interneta veikala Barbora.lv garšas eksperts, lauku gardēdis un pieredzes bagātais šefpavārs Dzintars Kristovskis iesaka četras oriģinālas gaļas marinādes receptes kā cūkgaļas un liellopu gaļas, tā arī putnu gaļas cienītājiem, kas veido izcilus garšas savienojumus un kalpo kā lieliska alternatīva brīžos, kad rodas vēlme ieviest jaunas vēsmas ikdienas vai svētku galda ēdienkartē.

Grillēts sams vasaras galdam 19.07.2020 15:45

Vasarsvētku rīts! Aiz loga silti spīd saulīte! Pēdējais laiks izvilkt grilu un pagatavot maltīti pie dabas! Nu, piemēram, grilētu samu. Līgai Elmerei, kas mums iesūtījusi šo recepti, sams bijis veselus 7 kg smags. Iespaidīgi, vai ne?

Ātrās receptes pašu gatavotam šašlikam 21.06.2020 15:11

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Grillētas cūkgaļas desiņas un dārzeņi uz iesma 19.04.2020 17:12

Klāt grilēšanas laiks. Ievērojot #paliecmājās noteikumus, šogad ģimenes lokā vai tikai divatā. Piedāvājam ātri pagatavojamu maltīti vienlaikus steidzīgajiem un dzīvā uguns cienītājiem.

Grilētas butes ar citroniem 08.04.2020 13:39

Siltajos, rāmajos vasaras vakaros turpinām grilēt un baudīt maltīti svaigā gaisā.

Kraukšķīgais puķkāpostu lapu gardums 27.07.2019 11:21

Šādi pagatavotas puķkāpostu lapas garšo līdzīgi čipsiem, taču ir tūkstoškārt veselīgākas un, saprotams, uzturvielām bagātākas. Gardums, kas jānovērtē. Un iemesls neizmest puķkāpostu lapas atkritumos.

Sojas šašliks 26.05.2019 10:37

Tiem, kas uzturā nelieto gaļu, svētkos nav jāpaliek bez tik ļoti latviešiem iemīļotā šašlika. Pagatavojiet to no sojas.

Aizdedziet grilu! Receptes grilēšanai 11.05.2019 12:11

Gari, silti vakari un grils. Šīs divas lietas raksturo latviešu vasaru. Grilē mājās vai ņem grilu līdzi piknikā. Nevienam nav jāstāv virtuvē pie plīts, jo pie grila var darboties visi. Cepšanai uz grila der viss – gaļa, zivis un dārzeņi.

3 gardas marinējumu receptes piknikam 27.04.2019 08:35

Siltajā laikā cilvēki arvien vairāk dodas baudīt laiku pie dabas, ņemot līdzi piknika groziņus. Iecienīta piknika sastāvdaļa ir grilēta gaļa, kā arī zivis, dažādas jūras un cepšanai paredzētas desiņas. Taču jāatceras – lai gaļa un zivis sniegtu vislielāko baudījumu garšas kārpiņām, liela nozīme ir marinādei, savukārt grila desiņas ir svarīgi pareizi pagatavot, lai tās kustu uz mēles.

Dārzeņu un augļu grilējumi 19.05.2018 20:06

Vasara nebeidz pārsteigt ar tveici, kad uzelpot var tikai vēlās pievakarēs. Toties mēs nebeidzam vakariņot pagalmos un dārzos, un turpinām grilēt.

Grilēti sparģeļu vrapi 15.04.2018 13:01

Sezonāls gardums, kas lieliski aizstāj tik ierasto šašliku, dažādojot jūsu ēdienkarti un ieviešot tajā jaunas garšas.