Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:274, Did:0, useCase: 0


5 atspirdzinošu, bezalkoholisku dzērienu receptes

5 atspirdzinošu, bezalkoholisku dzērienu receptes
5 atspirdzinošu, bezalkoholisku dzērienu receptes, kas noderēs karstām vasaras dienām.

Ja ir karsts, tad dzert gribas vairāk. Piedāvājam 5 atspirdzinošu, bezalkoholisku dzērienu receptes karstām vasaras dienām. Pasniedziet slāpes veldzējošu dzērienu paēnā vai vasarnīcā. Pārsteidziet ar mājās gatavotu limonādi vai garšīgu augļu sīrupa dzērienu un uzsauciet: “Priekā!” – ar paša gatavotu punšu.

Lai gardi, veldzējoši dzērieni un jauka draugu kompānija netrūkst ne šajās dienās, ne turpmāk.

Vasaras mokteilis

1 glāze

Sastāvdaļas

15 ml svaigi spiestas laima sulas,
10 g Dansukker Fruktozes,
melisas lapiņas,
avenes,
mellenes,
kazenes,
gāzētais ūdens.

Pagatavošana:

Laima sulu lej augstā glāzē un pievieno fruktozi. Pievieno divas melisas lapiņas, dažas avenes, mellenes un ledus gabaliņus. Pārlej ar gāzēto ūdeni.

Mellenes un avenes var aizstāt ar citām ogām, bet melisas lapiņu vietā vari izmantot piparmētru.

Arbūza slašs

6-8 glāzes

Sastāvdaļas

1 neliels arbūzs 2 kg,
sasmlcināts ledus,
2 laimu sula,
100 ml Dansukker glikozes sīrups,
50-75 g Dansukker smalkā cukura,
minerālūdens.

Pagatavošana

Arbūzu sagriež gabalos, nomizo un attīra no sēkliņām. Bļodā arbūza gabaliņus saberž ar ledu, laima sulu, sīrupu un cukuru. Visu salej pa glāzēm un pievieno minerālūdeni.

Ledus kafija

4 glāzes

Sastāvdaļas

Ledus gabaliņi,
600 ml piena,
15 g kakao pulvera,
50 ml Dansukker Niedru sīrupa,
200 ml aukstas espresso kafijas.

Dekorēšanai

Vaniļas vai šokolādes saldējums

Pagatavošana:

Sasmalcinātus ledus gabaliņus saber augstās glāzēs. Pienu, kakao pulveri, sīrupu un kafiju salej kopā un pārlej ledum. Dzērienu rotā ar saldējuma gabaliņu un pasniedz nekavējoties.

Ledus tēja ar ingveru

Sastāvdaļas

100 g sagriezta plānās šķēlītēs ingvera,
1,5 l ūdens,
2 ēdamkarotes zaļās tējas lapu,
200 g Dansukker niedru cukura „Demerara”,
2 plānās šķēlītēs sagriezti laimi.

Pagatavošana:

Ūdeni, zaļās tējas lapas un ingveru uzvāra un noņem no uguns. Atstāj 10 minūtes. Pievieno cukuru un maisa, līdz tas izkūst. Tēju nokāš un atdzesē ledusskapī līdz pasniegšanai. Pirms pasniegšanas pievieno laima šķēlītes.

Limonāde

Aptuveni 6 glāzes

Sastāvdaļas

100 ml laimu sulas (aptuveni 4 laimi),
250 ml citronu sulas (aptuveni 4 citroni),
rīvēta apelsīna miziņa no 1 apelsīna,
100 g Dasukker baltā smalkā cukura,
ledus gabaliņi,
1 litrs minerālūdens.

Pagatavošana:

Krūzē sajauc citrusaugļu sulas un pievieno cukuru. Maisa, līdz cukurs izkūst. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un ūdeni. Pasniedz nekavējoties.

Nobaudiet veldzējošus dzērienus!