Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:274, Did:0, useCase: 0


Atveldzējoši dzērieni karstām vasaras dienām. 10 burvīgas receptes

Grūti pārciest karstumu? Moka slāpes? Uzjauc kādu no šiem dzērieniem un atveldzējies.

Ābolu un ingvera šeiks

Nepieciešams:

150 g vaniļas saldējuma,
2 skābi āboli,
3 šķēles svaiga ingvera,
1/2 laima sulas,
5 ēdamkarotes Dansukker Niedru sīrupa,
1/2 tējkarote malta kanēļa,
1 sauja smalcināta ledus (var pievienot ledus gabaliņus un blenderī likt kopā ar pārējām sastāvdaļām).

Pagatavošana:

Ābolam izņem serdi. Var mizot vai nemizot pēc vēlēšanās. Visas sastāvdaļas liek blenderī un sajauc.

Citronu svaigums

4 glāzes

Nepieciešams:

50 ml svaigi spiestas laima sulas,
100 ml glikozes sīrupa,
150 ml ruma (pēc izvēles),
1 sasmalcināts laims,
ledus gabaliņi,
500 ml gāzētais ūdens ar citronu aromātu.

Pagatavošana:

Laima sulu, glikozes sīrupu un rumu sajauc un salej pa glāzēm. Pievieno laima un ledus gabaliņus, pārlej ar minerālūdeni.

Jāņogu mohito

4 porcijas

Nepieciešams:

200 g jāņogu,
40 piparmētru lapiņas,
8 ēdamkarotes Dansukker Farīna cukura vai niedru cukura "Demerara",
1 litrs „Sprite”,
smalcināts ledus.

Pagatavošana:

Atliek nedaudz ogu dekorēšanai. Pārējās ogas, cukuru un piparmētru lapas saspaida un izvieto četrās 350 ml tilpuma glāzēs. Pievieno ledu tā, lai līdz glāzes augšējai malai atliktu 3 cm. Pārlej ar „Sprite”. Dekorē ar ogām un piparmētru lapiņām.

Svaigu gurķu un citronu fīzs

Nepieciešams:

500 g aromātisku gurķu,
2 laimu sula,
5 ēdamkarotes Dansukker Dzidrā cukura sīrupa,
6 piparmētras lapiņas,
2 bazilika lapiņas,
2 olu baltumi,
2 saujas ledus.

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaļ. Pasniedz uzreiz, lai nesaslāņojas.

Limonāde

Aptuveni 6 glazes

Nepieciešams:

100 ml laimu sulas (aptuveni 4 laimi),
250 ml citronu sulas (aptuveni 4 citroni),
rīvēta apelsīna miziņa no 1 apelsīna,
100 g Dasukker baltā smalkā cukura,
ledus gabaliņi,
1 litrs minerālūdens.

Pagatavošana:

Krūzē sajauc citrusaugļu sulas un pievieno cukuru. Maisa, līdz cukurs izkūst. Pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un ūdeni. Pasniedz

Ķiršu kokakola

8 porc.

Nepieciešams:

500 g saldētu vai svaigu ķiršu,
1 kanēļa miza,
300 g Dansukker gaišā Muscovado cukura,
100 g Dansukker baltā smalkā cukura,
5 g malta kardamona,
1,5 litri minerālūdens ar gāzi,
ledus gabalos.

Pagatavošana:

1. Katliņā liek saldētus vai svaigus ķiršus bez kauliņiem, pievieno cukurus, kanēļa mizu un kardamonu, un vāra, līdz izveidojas sīrups.

2. Sīrupu izkāš un lej ar ledu piepildītās glāzēs (aptuveni 1/3 no glāzes tilpuma). Atlikušo piepilda ar atdzesētu minerālūdeni, samaisa un pasniedz.

3. Dzērienu var dekorēt ar svaigām piparmētru lapiņām, laima šķēlīti vai citu dekoru.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs

Karameļu ledus kafija

Nepieciešams:

50 ml Dansukker Niedru sīrupa,
200 ml espresso kafijas,
150 g saldējuma,
400 ml piena,
1 sauja ledus.

Pagatavošana:

Karstu espresso kafiju sajauc ar Niedru sīrupu. Lej blenderī, pievieno atlikušās sastāvdaļas un sablendē.

Jāņogu dzēriens ar vaniļu

Nepieciešams:

2 litri sarkano jāņogu,
800 ml ūdens,
600 ml Dansukker baltā smalkā cukura,
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu.

Pagatavošana:

1. Nomazgā ogas ūdenī. Ieliek tās katlā un pielej ūdeni, uzliek vārīties un vāra 10 minūtes ar uzliktu vāku.

2. Samīca ogas pret katla malu. Ogu masu ielej sietiņā un ļauj notecēties 30 minūtes.

3. Ielej dzērienu atpakaļ katlā. Pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Noņem katlu no virsmas. Rūpīgi nosmeļ putas

4. Iemaisa dzērienā vaniļas cukuru. Dzērienu iepilda siltās, tīrās pudelēs. Noslēdz. Uzglabā vēsumā.

Ābolu dzēriens

Apm. 2 litri

Nepieciešams:

2 kg. skābu ābolu,
4 citroni,
1 l ūdens,
3 tējkarotes citronskābes,
600 g Dansukker baltā smalkā cukura uz litru izkāsta šķidruma.

Pagatavošana:

1. Ābolus nomazgā un sakapā mazos gabaliņos. Liek katlā, pielej ūdeni, uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 20 minūtes.

2. Ļauj šķidrumam iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes.

3. No citroniem izspiež sulu un pielej to klāt ābolu šķidrumam.

4. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Uzvāra, tad iemaisa iekšā cukuru. Pieliek citronskābi, visu uzvāra. Noņem putas. Lej karstās, tīrās pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Arbūza slašs

6-8 glāzes

Nepieciešams:

1 neliels arbūzs (aptuveni 2 kg smags),
sasmlcināts ledus,
2 laimu sula,
100 ml Dansukker glikozes sīrups,
50-75 g Dansukker smalkā cukura,
minerālūdens.

Pagatavošana:

Arbūzu sagriež gabalos, nomizo un attīra no sēkliņām. Bļodā arbūza gabaliņus saberž ar ledu, laima sulu, sīrupu un cukuru. Visu salej pa glāzēm un pievieno minerālūdeni.