Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:215, Did:0, useCase: 3


Organismu attīroši un spēcinoši dzērieni pavasarim

Pēc garajiem un nogurdinošajiem ziemas mēnešiem pienācis laiks sagatavot mūsu organismu vasarai jeb, citiem vārdiem sakot,- laiks organisma attīrīšanai. Tāpēc piedāvāju jums dažādus dzērienus, kas ne tikai attīrīs organismu no šlakvielām un toksīniem, apgādājot to ar vērtīgiem vitamīniem un minerālvielām, bet arī atgriezīs jūsu nogurušajai sejas ādai svaigumu un vaigiem sārtumu.

Ingvera tēja

Ingvera tēja noder vairākām problēmām vienlaicīgi: likvidē spazmas un sāpes vēderā, uzlabo vielmaiņu, stiprina imunitāti, tonizē un sasilda, kā arī brīnišķīgi palīdz pie saaukstēšanās slimībām. Sevišķi ieteicama pavasara un rudens sezonās.

Klasiskā ingvera tējas recepte ir sekojoša: 4-5 cm lielu ingvera saknes gabaliņu notīra, sasmalcina, pārlej ar 1 litru ūdens un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns. Tad nokāš un, lai padarītu spēcīgāku ingvera iedarbību, pievieno tējai nedaudz kanēļa, maltus melnos piparus un citronu. Saldina ar medu.

Ingvers kopā ar piparmētrām, plūškoka ziediem un pelašķiem (tējā) likvidē stipras sāpes vēderā un normalizē asinsriti.

Zaļā tēja

Zaļā tēja ir viens no labākajiem antioksidantiem un gandrīz vai labākais līdzeklis liekā šķidruma izvadīšanai no organisma. Tā bagāta ar vitamīniem un minerālvielām, kā arī satur vērtīgu ēterisko eļļu un flavonīdus, līdz ar to zaļā tēja ir spēcīgs organisma aizsarglīdzeklis cīņā ar brīvajiem radikāliem.

Karsta zaļā tēja palīdz izvadīt no aknām un aizkuņģa dziedzera kaitīgās un toksiskās vielas, savukārt auksta veidā tā veicina pareizu šķidruma cirkulāciju organismā.

Efektīgākai organisma attīrīšanai zaļajai tējai vēlams pievienot šķēlīti citrona.

Zāļu tējas

Labi palīgi organisma attīrīšanā no šlakvielām ir dažādas zāļu tējas (augu maisījumi) no kaltētiem ziediem, augļiem, lapām un sēklām.
Piemēram, tēja no dzelzenes, salvijas, apiņiem, kumelītēm, apelsīna miziņas un upenēm palīdz normalizēt aknu darbību un uzlabo sejas ādas krāsu.

Savukārt, karkadē tēja satur antociānus, kas stiprina asinsvadu sieniņas, regulē to caurlaidību un asinsspiedienu, palīdz attīrīt organismu un pat nogalina atsevišķus slimības izraisošus mikroorganismus.

Es sevišķi esmu iecienījusi z/s Rūķīšu tējas, kas iegūtas izmantojot tikai labākās kvalitātes augus un augu vērtīgākās daļas. Man patīk, ka visu tējas maisījumu sastāvā ir tikai Latvijā audzēti augi (nevienam taču nav noslēpums, ka katrā klimatiskajā joslā dzīvojošajiem cilvēkiem vispiemērotākie ir tajā pašā vidē augošie augi), kas novākti ar rokām, nevis mašīnām. "Rūķīšu tēju" asortiments, protams, ir ļoti plašs, tā teikt, dažādām gaumēm un vajadzībām, bet man sevišķi iepatikušies tēju maisījumi "Tonuss", "Otrā jaunība", "Sveiks un vesels" un "Tēja imūnā".

Medus un citrona dzēriens

Šādi pagatavots medus un citrona dzēriens (uz glāzi silta (ne siltāka par 40 grādiem) ūdens jāņem 1 tējkarote medus un 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas) ir īsts veselības eliksīrs. Lai attīrītu organismu, medus un citrona dzēriens jādzer no rītiem tukšā dūšā. Dzērienam var pievienot arī 1-2 ēdamkarotes bērzu sulas un šķipsniņu sarkano piparu.

Zaļie kokteiļi

Kokteiļi no dārzeņiem zaļā krāsā (salāti, gurķi, selerijas, dilles, spināti utt.) labi izvada no organisma toksīnus un lieko šķidrumu, kā arī aizsargā aknas no pesticīdiem un smagajiem metāliem.

Asinsvadu sieniņas stiprinošā selerija ir bagāta ar В, В2, РР vitamīniem, aminoskābēm, karotīnu, mangānu.
Svaigas dilles lielās devās satur C vitamīnu un derīgās minerālvielas.
Gurķu sula atbrīvo organismu no liekā holesterīna, uzlabo gremošanas orgānu darbību un atjauno organismu kopumā.
Skābeņu sulai piemīt pretiekaisuma iedarbība.

Biezsulu kokteiļi no dārzeņiem, augļiem un ogām

Dažādas kopā sajauktas biezsulas ir ļoti veselīgs vitamīnu kokteilis, kas bagāts praktiski ar visām vērtīgajām vielām, kas nepieciešamas jūsu organismam- vitamīniem, mikroelementiem un šķiedrvielām,- ko satur dārzeņu, augļu vai ogu mīkstums.
Īpaši vērtīgi ir tie kokteiļi, kuru sastāvā bez dārzeņiem iekļautas arī ogas. Šādi kokteiļi satur lielu daudzumu antioksidantu un palīdz no organisma izvadīt toksīnus. Pat visvienkāršākā biezsula no dārzeņiem vai augļiem var aizstāt 3 dienu vitamīnu normu.

Biezsulu kokteiļus gatavo no tomātiem, burkāniem, bietēm, avokado, gurķiem, selerijām, spinātiem. Tiem pievieno arī sasmalcinātus garšaugus- baziliku, koriandru, piparmētras un citus zaļumus. Sevišķi garšīgi ir tie kokteiļi, kuru sastāvā bez dārzeņu, iekļautas arī augļu biezsulas.

Kāpostu sula

Kāpostu sula bagāta ar organiskajām skābēm, kas uzlabo gremošanas sistēmas darbību, veicina kalcija asimilāciju, kā arī neļauj cukuram un citiem ogļhidrātiem pārvērsties taukos.

Tāpat tā ir lielisks C un B grupas vitamīnu avots. Kāpostu sulā esošais kālijs veicina liekā šķidruma izvadīšanu no organisma.
Kāpostu sula labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmu, palīdz kuņģa čūlas gadījumā, kā arī pie aizcietējumiem un hroniska gastrīta.

Biešu sula

Speciālisti bietes uzskata par vienu no labākajiem dabīgajiem detoksikācijas produktiem. Tās veicina šlakvielu izvadīšanu un normalizē gremošanas sistēmas darbību. Tāpēc pēc iespējas dzeriet svaigi spiestu biešu sulu, kā arī pievienojiet bietes zupām un salātiem.
Taču uzmanieties ar to, ja jums ir kuņģa- zarnu trakta saslimšanas vai arī kāda aknu kaite.

Vīnogu sula

Svaiga vīnogu sula satur A, C un B grupas vitamīnus, kā arī kalciju, fosforu, kāliju, varu, dzelzi, magniju, sēru. Tā veicina vielmaiņu un gremošanas orgānu darbību, izvada šlakvielas no organisma un palīdz novājēt. Bez tam vīnogu sula attīra asinis, aknas, uztur jaunavīgu ādu, matus un nagus, palīdz saglabāt atmiņu un pat cīnās ar krūts vēzi.

Organismu attīrošs kokteilis ar vīnogu sulu

Vīnogas, kas noplūktas no viena ķekara, sablenderē kopā ar notīrītu apelsīnu, arbūza mīkstumu un buntīti svaigu piparmētru. Šādi pagatavots kokteilis satur unikālu dažādu vērtīgu vielu kombināciju, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs, novērš iekaisuma procesus un stimulē toksīnu izvadīšanu no organisma.

Ābolu sula

Ābolu sula novērš aterosklerozes veidošanos, aknu saslimšanas, urīnpūšļa iekaisumus, akmeņu veidošanos nierēs. Pektīnvielas, ko satur ābolu sula, regulē zarnu trakta darbību, izvadot no organisma šlakvielas, brīvos radikālus un toksīnus. Ābolu sulā ir maz kaloriju, bet daudz dzelzs. Tā veicina ātru spēku atjaunošanos pēc noguruma vai fiziskas slodzes, paaugstina organisma aizsargspēju pret infekcijas un saaukstēšanās slimībām, kā arī labvēlīgi iedarbojas pie sirds- asinsvadu un plaušu saslimšanām. Tas viss, protams, attiecināms uz dabīgi spiestu sulu bez cukura piedevām.

Priecīgu, veselīgu un saulainu jums visiem pavasari!

Ieskaties! Noderīgi padomi aknu un žultspūšļa attīrīšanai!

Apgādā Zvaigzne ABC izdotās grāmatas "Brīnumainā aknu un žultspūšļa attīrīšana" autors Andreass Morics, ājurvēdas ārsts un dietologs, savas 30 gadu ilgās dziednieka prakses laikā ir novērojis, ka žultsakmeņu nogulsnēšanās aknās ir viens no galvenajiem cēloņiem, kāpēc cilvēki saslimst un nespēj atveseļoties. Pēc daudzu tūkstošu cilvēku izārstēšanas viņš apliecina, ka ikviens, kam ir kāda hroniska slimība, aknās nēsā lielu daudzumu žultsakmeņu.

Žultsakmeņi aknās ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc cilvēki zaudē veselību, jauneklību un vitalitāti.

Lasot šo grāmatu, jūs uzzināsiet, kādas pazīmes un simptomi liecina par žultsakmeņiem aknās un žultspūslī. Jūs iemācīsieties vienā reizē bez sāpēm izskalot pat līdz vairākiem simtiem vidažādākā lieluma žultsakmeņu. Aknu attīrīšanas procedūra aizņem apmēram sešpadsmit stundas, un to var veikt nedēļas nogalē mājas apstākļos.

Iegūt tīras aknas ir kā piedzimt no jauna!

     [+] [-]

, 2014-05-25 18:23, pirms 10 gadiem
varu pieminet ka berzu sulas pavasari un ka ari svaigu gurku sula loti atira organismu abolu sula lielasdevas var iedzivoties tik kunga iekaisumaa pilnigi garam tapat vinogu sula kas iespejams ir pilna kimijas tirot ara vienas slakvielas var dubulta uznemt citas ar importa sulam

     [+] [-]

, 2014-05-25 19:29, pirms 10 gadiem
Nav jau jaspiez sula no importa augliem...,vinogas ari pie mums aug!

     [+] [-]

, 2014-12-09 13:36, pirms 9 gadiem
Piedāvājam iegādāties zāļu tējas, ārstniecības augu drogas. Informācija par sortimentu un cenām Daba veselībai Ja vēlaties zāļu tējas lielākā apjomā, piedāvājam iegādāties nefasētas. Pasūtījumiem sākot ar 20 euro iespējama piegāde posmā Valmiera, Cēsis, Rīga, Salaspils! Eiropas Savienības dalībvalstīs dzīvojošajiem varam nosūtīt pa pastu (100% priekšapmaksa). Zāļu tējas iespējams iegādāties arī gadatirdziņos. Jaunāko informāciju par mūsu dalību tirdziņos varat atrast Facebook lapā facebook.com Sekojiet un iesakiet citiem!

Augu izcelsmes produktu pārstrāde mājas apstākļos reģistrēta Pārtikas un veterinārajā dienestā!