Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Biešu pankūkas svētku galdam 20.01.2022 01:55

20. janvāra barikāžu mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Āboļu pautu karraša – lielisks senlatviešu ēdiens 13.01.2022 12:40

Par āboļu pautu karrašu, lai cik tas arī mūsdienās dīvaini neliktos, pirms vairāk kā 200 gadiem tika dēvēts ābolu olu pīrāgs, kura recepte drukāta pirmajā oriģinālajā latviešu valodas pavārgrāmatā, kas izdota 1796. gadā un paredzēta muižas pavāriem. Lai interesantāk, esam saglabājuši tā laika izrunu un gramatiku.
Lai arī dīvaini skan, recepte ir viegli pagatavojama un pīrāgs tiešām izcili gards.

Apelsīnu un ķirbju putra 07.01.2022 08:48

Apelsīns ir izmantojams arī šādi.

8 kārdinoši gadu mijas deserti 28.12.2021 11:25

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos. Mums tomēr ir ļoti paveicies, jo ko gan mēs iesāktu Ziemassvētkos bez rīsu pudiņa, apelsīniem un vīģēm, kas kopā ar eglītes smaržu rosina smaidu ik sejā. Šeit atradīsiet vairākas lieliskas receptes, ar kurām pārsteigt Ziemassvētkos.

Cepumu torte 22.12.2021 08:00

Pēc ieskatīšanās maciņā kļūst nedaudz skumji, taču kārojas ko saldu un garšīgu? Laiks atcerēties bērnību un pagatavot cepumu torti, bez tam šī recepte ir tik vienkārša, ka tās pagatavošanas procesā droši var iesaistīt arī bērnus, jo te nav nekā asa un karsta.

Burkānu pudiņš ar apelsīnu mērci 20.12.2021 08:41

Burkānu pudiņš jeb halava ir tradicionāls Ziemeļindijas deserts. Es to papildināju ar asu mērci. Jo šādi, manuprāt, tas garšo vēl labāk!

4. Adventes piparkūku kārtojums ar rupjmaizes mērci 18.12.2021 19:24

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir arī piparkūku cepšanas un izbaudīšanas laiks. Piedāvājam nedaudz papildinātu variāciju ar svaigām garšas niansēm.

Kazas siera semifreddo ar ananasiem un lazdu riekstiem 09.12.2021 09:36

Piedāvā šefpavārs Vjačeslavs Novickis

6 Adventes laika saldo kārumu receptes 05.12.2021 10:11

Uzcepiet saldus kārumus, uzvāriet kafiju vai tēju, aizdedziet svecītes adventes vainagā un baudiet šo laiku un šo mirkli....

Pirmās Adventes kūka 27.11.2021 19:55

Padariet pirmās Adventes svētdienas vakaru īpašu savai ģimenei ar speciāli šai dienai izceptu kūku, kas rotāta ar riekstiem, marmelādi un saldētām dzērvenēm. Cepiet to veidnē, kuras vidū ir caurums, tad varēsiet kūkas viducī ievietot un aizdedzināt pirmo Adventes svecīti.

Ātrais šokolādes deserts 21.11.2021 19:05

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 16.11.2021 19:51

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Pašgatavotas konfektes – lēti, garšīgi un sirsnīgi 14.11.2021 09:22

Svētkiem un ikdienai uz kārā zoba var pagatavot krāsainas un bezgala garšīgas konfektes no brokastu pārslām, iesaistot šajā nodarbē visu ģimeni. Ir taču tik jauki būt kopā!

Vaniļas un jogurta pannakota ar granātābolu želeju 11.11.2021 09:31

Novembris ir sarkanās un baltās krāsas laiks. Svētku sajūtu var lieliski papildināt šo krāsu kontrastu izmantojot arī ēdienu pagatavošanā, piemēram, uzmeistarojot baltsarkanu pannakotu ar granātābolu želeju.

Modeles, kulinārijas un televīzijas ekrānu zvaigznes Loreinas Paskālas piedāvātajā receptē brīnišķīgi savijas sarkanā un baltā krāsa. Ja deserts iepatiksies, tad citā reizē dekoram var izmantot mango vai kazenes.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 09.11.2021 08:26

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Banānu pankūkas 29.10.2021 16:02

Ja gribas neparastākas pankūkas, tad šīs būs īstās.

Ābolu sacepums ar karameļu mērci 28.10.2021 16:39

Salds un atsvaidzinošs kārums.... tāds, kas pats kūst mutē....

3 garšīgas bezglutēna kūkas 24.10.2021 10:02

Celiakija ir imunoloģiska tievo zarnu slimība, kura var sākties jebkurā vecumā. To izraisa graudu olbaltumviela – glutēns jeb lipeklis, kas atrodas kviešu, miežu, rudzu un auzu graudos. Celiakijas slimības gadījumā cilvēki ir praktiski veseli, ja tiek ievērota stingra aglutēna jeb bez glutēna diēta. Bezglutēna produktus var iegādāties lielveikalos speciālajos stendos, specializētos veikalos. Šoreiz piedāvājam 3 dažādas un garšīgas kūkas bez glutēna, ko var pagatavot ik viens.

Kanēļa pankūkas 21.10.2021 08:18

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Mango cepumi 03.10.2021 10:21

Nerafinētais, kristāliskais cukurs "Demerara" piešķir cepumu mīklai skaistu zeltainu nokrāsu, bet virskārtas glazūrai - karameļu garšu.

Saldā omlete ar ķirbi 30.09.2021 08:32

Saldā melleņu zupa ar klimpām 21.09.2021 12:42

Mellenēs ir ļoti maz kaloriju. Nepieciešamā dienas deva (neliela bļodiņa ar mellenēm) satur tikai aptuveni 40 kalorijas, bet nodrošina organismu ar lielu daudzumu vitamīnu un minerālvielu, īpaši ar C vitamīnu, kāliju un dzelzi. Vienā šādā porcijā melleņu ir tikpat daudz šķiedrvielu kā gabaliņā rupjmaizes.

3 garšīgas biezpiena receptes brokastīm 13.09.2021 10:08

Man pašai ļoti garšo biezpiens un ēdieni, kas gatavoti no tā. Piedāvāju 3 manas mīļākās, ātri un viegli pagatavojamas ēdienu receptes no biezpiena: biezpiena plācenīši, klimpas un saldās mājiņas ar biezpienu.

Rīsu pārslu un banānu deserts 05.09.2021 09:15

Rīsu pārslu un banānu deserts ir ātri pagatavojams, viegls un maigi salds gardums ar svaigu zemeņu un banāna notīm, kas iederēsies gan ikdienā, gan svētku reizēs. Gatavojams gan kā saldais ēdiens, gan arī brokastīs, kad jūtat, ka būs nepieciešams vairāk enerģijas nekā parasti.

Cepti pildīti āboli. 2 receptes 30.08.2021 23:54

Ir dažādas receptes no āboliem.
Piedāvājam divas no tām, kuras atšķiras un ir ļoti gardas:
1. recepte domāta pieaugušiem cilvēkiem.
2. recepti var pagatavot gan bērni, gan pieaugušie.

Saldās ananasu krizantēmas 24.08.2021 21:26

Ananasu krizantēmas ir burvīgs gardums tām reizēm, kad gribas kaut ko saldu, bet ne treknu.

Melleņu uzpūtenis 14.08.2021 10:50

Klāt melleņu laiks. Mellenes satur daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, kas nepieciešamas mūsu organismam. Tās palīdz uzlabot redzi, novērš asinsvadu sabiezējumus, veicina šūnu atjaunošanos, uzlabo atmiņu, veic antiseptiķa funkcijas kuņģa un zarnu trakta slimību gadījumos, tām piemīt arī pretiekaisuma iedarbība un vēl, un vēl...šo sarakstu varētu turpināt- mellenes tiešām ir brīnumogas, kas jālieto uzturā pēc iespējas vairāk.

Ābolu sacepums 10.08.2021 23:30

Garšīgs un vienkārši pagatavojams deserts, kas ziemas vakaros iepriecinās ik vienu.

Zaķskābeņu-rabarberu sorbets ar medū karamelizētām rudzu rupjmaizes drumstalām 08.08.2021 08:37

Recepti piedāvā šefpavāre Dace Gribuste

Dažādas garšīgas ogu un augļu marmelādes receptes ziemai 01.08.2021 20:45

Marmelāde no ievārījuma atšķiras ar biezāku konsistenci un ir īpašs gardums ziemā.

Ar biezpienu pildītas pankūkas 28.07.2021 09:16

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Plūmju cepumu kārtojums 23.07.2021 22:48

Autors: Signe Meirāne

Vaniļas – biezpiena pankūkas 23.07.2021 09:14

Pankūkas ir ēdiens, ko sevišķi novērtēs mazie ēdāji. Taču arī lielie nesmādēs. Turklāt tās ir viens no vienkāršākajiem un visvieglāk pagatavojamiem desertiem, kas nāk no tālas senatnes un joprojām nav zaudējis savu aktualitāti uz mūsu galda.

Kafijas saldējums ar cepumiem 22.07.2021 00:53

Saldējums? Saldējums! Gatavojam paši un priecājamies, ka ļoti garšīgi!

Jautrās plūmes 19.07.2021 10:47

Žāvētās plūmes, kas piesūcinātas ar brendiju vai konjaku un „ietērptas” šokolādē ir lielisks gardums, kas pats kūst mutē.

Zemeņu un gurķu salāti ar piparmētru un sieru 15.07.2021 09:28

JAUNA RECEPTE! Vasarā svaigumam piedāvājam nejauši tapušu desertu, kura sastāvā ne pārāk ierasta produktu kombinācija. Gurķis ar zemenēm un piparmētrām. Neierasti, bet garšīgi un ļoti svaigi!

Vasarīga zemeņu kūka 14.07.2021 19:11

Zemeņu kūka ir īsta bauda kārumniekiem vasarā. Tās pagatavošana neaizņem daudz laika un arī izmaksas nav lielas.

Vienkāršā ābolu kūka 10.07.2021 09:34

Ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās mīcīt mīklu, tāpēc reizēm to var aizvietot ar pienā mērcētu baltmaizi - vienā vai divās kārtās, ar āboliem vai biezpienu. Kā sirds kāro.

Ķirbju pankūkas 08.07.2021 09:43

Ķirbis mūsu ģimenē ir viens no iecienītākajiem rudens sezonas produktiem tā maigās garšas, diētisko īpašību un vērtīgo vitamīnu (A, E, C, B, PP), kas atrodas tā sastāvā, dēļ. Pareizi pagatavojot un zinot dažus knifus, ķirbi var pārvērst visgardākajos ēdienos.

3 viegli pagatavojamas ātrās kūkas 05.07.2021 21:32

Vaniļas cukurs ar dabisko vaniļu ir šķietami vienkāršs, taču ļoti parocīgs produkts, kas sniedz iespēju ikvienā virtuvē papildināt ēdienus ar šo dabisko garšvielu ātri, ērti un noturīgā kvalitātē.

Nākamā lapa