Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Saldie Ziemassvētku kārumi- 8 veidu pašu gatavotas konfektes

Redakcija
Redakcija

Ziemassvētki ir lielisks attaisnojums tiem, kas mīl gardumus. Šeit jūs atradīsiet brīnišķīgas pralinē receptes, klasiskas Ziemassvētku receptes tradicionālo gardumu cienītājiem un citas īpašas receptes īstiem gardēžiem.

Sniega bumbas
Apm. 30 gab.

Sastāvdaļas

200 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
180 g Dansukker pūdercukura
225 g auzu pārslu
100 g vaniļas krēma pulvera
30-60 ml auksta ūdens
200 g baltās šokolādes
Kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

Samaisa sviestu vai margarīnu ar pūdercukuru. Pievieno auzu pārslas, vaniļas krēma pulveri un aukstu ūdeni. Saviļā bumbiņās un liek ledusskapī atdzist. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Bumbiņas vispirms iemērc šokolādē, tad pārkaisa ar kokosriekstu pulveri. Uzglabā vēsā vietā.

Čili trifeles

Aptuveni 25 trifeles

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. margarīna
75 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
175 g tumšās šokolādes (kakao sastāvs – 70%)
1/2 ēd. kar. sarkano čili piparu

Sarkanie čili pipari dekorēšanai

Pagatavošana

Sadrupina vai sasmalcina šokolādi gabaliņos. Sajauc bļodā margarīnu, saldo krējumu, cukuru un čili piparus. Pievieno masai šokolādes gabaliņus un maisa, līdz masa kļūst viendabīga.

Ļauj masai pastāvēt, tad lej to konditorejas tūtā un izspiež noteiktas formiņas vai mazus konusiņus. Dekorē ar šķipsniņu čili piparu. Čili trifeles glabā vēsā vietā.

Ziemassvētku zefīra konfektes

Apmēram 100

Sastāvdaļas

225 g Dansukker baltā smalkā cukura
30 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 ml ūdens
7 želatīna plāksnes
3 (100 g) olu baltumi
20 g Dansukker pūdercukura
Zaļā pārtikas krāsviela
120 g Dansukker pūdercukura
120 g kartupeļu cietes

Pagatavošana

Cukuru, sīrupu un ūdeni liek katliņā ar biezu dibenu un vāra, līdz sasniegti 100°C. Želatīna plāksnes mērcē ūdenī 5 minūtes, tad izņem un maisot pievieno katliņā. Sakuļ olu baltumus, pūdercukuru un krāsvielu biezā konsistencē, vislabāk – izmantojot elektrisko putotāju. Kad maisījums katliņā uzkarsis līdz 127°C, noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno olu masu. Enerģiski maisa vēl dažas minūtes, līdz maisījums ir stingrs, spīdīgs un sāk atdzist. Pūdercukuru un kartupeļu cieti samaisa un izkaisa ar to lielu cepampannu. Maisījumu iepilda konditorejas uzgalī un izspiež garās strēmelēs uz cepampannas. Atstāj atdzist līdz istabas temperatūrai. Sagriež strēmeles vēlamā garuma konfektēs. Apviļā pūdercukura maisījumā. Uzglabā slēgtā traukā istabas temperatūrā.

Ledus šokolāde

Apmēram 65 gab.

Sastāvdaļas

250 g baltās šokolādes
125 g kokosriekstu tauku
25 ml Dansukker pūdercukura

Pagatavošana

Salauž šokolādi gabaliņos, sajauc tos bļodā ar taukiem un pūdercukuru un kausē ūdens peldē. Kārtīgi izmaisītu masu salej mazās kēksa formiņās.



Šokolādes konfektes

Apmēram 40 gab.

Sastāvdaļas

100 g sviesta vai margarīna
60 g kakao pulvera
200 ml trekna saldā krējuma
300 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
100 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
30 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Glazūrai
100 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

Samaisa visas konfekšu sastāvdaļas katliņā ar biezu dibenu un uzvāra. Turpina vārīt uz nelielas uguns, periodiski apmaisot, līdz temperatūra sasniedz 125°C. Šeit ļoti noder cepšanas termometrs. Ja tāda nav, var pārbaudīt konfekti, iemetot maisījuma piciņu glāzē ar aukstu ūdeni. Ja veidojas apaļa, vidēji mīksta bumbiņa, konfekte ir gatava. Nepieciešamas apmēram 30-40 minūtes, lai tiktu sasniegta vajadzīgā temperatūra.

Kad konfektes izvārītas, tās novieto uz plāts, kas izklāta ar pergamentu, un ļauj sastingt. Tad konfektes sagriež gabaliņos un iegremdē šokolādē, kas izkausēta karstā ūdens peldē. Izņem un liek uz režģa atdzist. Pēc vēlēšanās konfektes var ietīt greznos papīrīšos.

Pistāciju trifeles

Apm. 35 gab.

Sastāvdaļas

1 apelsīns
100 ml trekna saldā krējuma
75 g sviesta
45 g Dansukker pūdercukura
200 g piena šokolādes
150 g piena šokolādes trifeļu iemērkšanai
100 g pistāciju

Pagatavošana

Rūpīgi nomazgā apelsīnu, norīvē tam miziņu ar smalko rīvi. Krējumu, sviestu un pūdercukuru liek katliņā un uzvāra. Šokolādi sadrupina mazos gabaliņos un pievieno saldā krējuma maisījumam. Maisa, līdz šokolāde pilnībā izkūst. Iemaisa apelsīna miziņu. Atdzesēt līdz trifeļu maisījums cietinātie. Izveido bumbiņas, saliek uz plāts un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm. Pistācijas smalki sakapā. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Trifeles iegremdē šokolādē, tad apvārta pistāciju drumstalās. Noliek uz folijas un ļauj sacietēt. Uzglabā vēsā vietā.

Cietās Ziemassvētku karameles

Apmēram 60

Sastāvdaļas

50 g Dansukker pūdercukura
300 g Dansukker baltā smalkā cukura
150 ml ūdens
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1-2 ml piparmētru eļļas vai citas aromatizētāja
Pārtikas krāsviela

Pagatavošana

Izsijā pūdercukuru cepampannā. Cepampapīru vai kūku formiņas viegli ietauko. Cukuru, ūdeni un sīrupu liek katliņā ar biezu dibenu. Uz vidējas uguns uzvāra un karsē līdz 152°C, vai iepilina maisījuma pili ūdens glāzē un tā nosaka, vai sasniegta vajadzīgā konsistence. Noņem no uguns un iemaisa garšvielas un krāsvielas. Ar karoti liek maisījuma bumbiņas uz cepamā papīra vai kūku formiņās. Var uztaisīt cukurgailīšus – tad liek lielākas bumbiņas un iesprauž tajās kociņus. Karameles apviļā pūdercukurā, tad ievieto kārbās ar ciešu vāku.

Tradicionālais Ziemassvētku marcipāns

Sastāvdaļas

100 ml saldā krējuma
50 ml miltu
50 g mandeļu
300 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu

Pagatavošana

Sakuļ bļodā saldo krējumu un miltus. Ļauj masai pastāvēt. Kārtīgi apgrauzdē mandeles, noloba miziņu un sasmalcina. Iemaisa mandeles mīklā. Iestrādā masā pūdercukuru, līdz mīkla kļūst viendabīga.

Masu izmanto marcipānu figūriņām, batoniņiem vai pralinē.

Pralinē varianti

1. Ņem pusi marcipāna un pievieno tam 5 ēdamkarotes ruma. Sadala marcipānu 40 gabaliņos un sarullē tos bumbiņās. Uz katras bumbiņas uzliek pusi valrieksta. Iemērc bumbiņas kausētā šokolādē.

2. Ņem pusi marcipāna un sadala to 40 gabaliņos. Uzmanīgi saplacina katru gabaliņu, uzliek uz tā nedaudz riekstu masas ar cukuru (Nougat) un ieviļā to marcipānā. Iemērc gabaliņus kausētā šokolādē.

3. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un sajauc to ar sīki sasmalcinātiem žāvētiem augļiem. Izveido no šīs masas mazas bumbiņas un iemērc tās kausētā šokolādē. Dekorē ar plānām apelsīnu mizas skaidiņām.

4. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un izveido no tā mazas bumbiņas. Iemērc bumbiņas kausētā šokolādē. Dekorē ar šokolādes graudiņiem.

5. Ņem vienu trešdaļu marcipāna un pievieno tam 3 ēdamkarotes liķiera. Izveido no masas figūriņas trijstūra formā un iemērc tās kausētā tumšajā šokolādē. Dekorē ar šokolādes graudiņiem.

Smelies iedvesmu no Danssukker!