Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0


Atsvaidzinoša citronu želeja. Recepte, kas jūs uzmundrinās

Redakcija
Redakcija

Lieliskā, atsvaidzinošā un uzmundrinošā citronu želejas recpte sevišķi iederīga tavā virtuvē būs karstajās vasaras dienās.

Nepieciešams:

4-6 vistu olas vai 18 paipalu olas
150 g cukura
50 ml citrona sulas
250 ml saldā krējuma
10 g želatīna
150 ml vārīta ūdens

Pagatavošana:

1. Atsevišķā traukā želatīnu aplej ar vārītu, bet atdzesētu ūdeni un atstāj uz stundu uzbriest.

2. Pēc tam želatīnu karstā ūdens peldē izšķīdina

3. Saldo krējumu kopā ar 50 g cukura saputo.

4. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem.

5. Olu dzeltenumiem pievieno 50 g cukura un saberž viendabīgā masā.

6. Arī olu baltumiem pievieno 50 g cukura un visu ar mikseri saputo stingrās putās.

7. Saberztajai olu dzeltenumu masai pievieno uzbriedināto un izšķīdināto želatīnu, pielej citronu sulu, samaisa un pievieno saldā krējuma masu un vēlreiz samaisa. Uzmanīgi iecilā saputotos olu baltumus.

8. Gatavo masu pilda trauciņos un ievieto apmēram uz 4 stundām ledusskapī, lai sastingst.

Labu apetīti!