Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


Mannas biezputra ar augļiem

It kā tik vienkāršs un kopš bērnības iepazīts ēdiens, kas vienmēr un visos laikos sevišķi mazo mutīšu un vēderiņu novērtēts. Taču, lai tas būtu bez kunkulīšiem, kā arī ne par biezu un ne par šķidru, tomēr jāzina daži knifi, kas pārsvarā saistīti ar sastāvdaļu proporcijām un pareizo mannas pievienošanas brīdi.

Nepieciešams:

200 ml piena,
100 ml ūdens,
40 g mannas,
šķipsniņa sāls,
cukurs pēc garšas,
banāni vai kādi citi augļi (ogas),
kanēlis.

Pagatavošana:

1.Katliņā ielej ūdeni un kopā ar sāli un cukuru uzvāra.

2. Kad ūdens sācis vārīties, tam pielej pienu un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, bet negaida, kad tas sāks vārīties.

3. Kamēr vēl piena - ūdens maisījums nav sācis vārīties (un tas ir ļoti svarīgi, lai neveidotos kunkuļi), nepārtraukti maisot, pamazām ber iekšā mannu. Vāra uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes.

4. Tad katliņu noņem no plīts, tam uzliek vāku un atstāj uzbriest vēl 3 - 5 minūtes.

5. Gatavu mannas biezputru liek bļodiņās, pievieno ripiņās sagrieztu banānu un pārkaisa ar kanēli.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma