Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


Brokastu vafeles ar paipalu olām

Šajā receptē var izvēlēties zaļumus, kas labāk tīk. Konkrēti šeit izmantoti redīsu dīgsti, kas ir diezgan pikanti un lieliski papildina šo recepti. Ļoti labi noderēs arī rukolas lapiņas vai sinepju dīgsti. Ja pikantā garša nepatīk, droši var izmantot arī neitrālākas garšas zaļumus – zirņu dīgstus, salātlapas, spinātus vai citus. Ja ir pieejami, noteikti labi piestāvēs arī ripiņās sagriezti redīsi.

Nepieciešams:

• 200g vājpiena biezpiena
• 2 ēdamkarotes grieķu jogurta
• Sāls pēc garšas
• 10 paipalu oliņas
• Redīsu dīgsti
• 1 neliels gurķis
• Dažādi zaļumi un dīgsti
• 1 liels avokado
• 10 sāļās vafeles ar lociņu un krējuma garšu

Pagatavošana:

1. Biezpienu sablenderē kopā ar grieķu jogurtu un sāli viendabīgā masā. Ja vēlas, papildus svaigumam var pievienot nedaudz citronu miziņas, kas biezpienam piešķirs patīkami svaigas garšas nianses. Ja nav pieejams blenderis, var izmantot arī krēmsieru.

2. Paipalu oliņas novāra, liekot tās krastā ūdenī un vārot trīs minūtes. Noloba tās zem tekoša ūdens un sagriež gareniski uz pusēm.

3. Gurķi sagriež ripiņās, avokado pārgriež uz pusēm, uzmanīgi ar lielu karoti izņem avokado mīkstumu un sagriež to plānās šķēlītēs.

4. Uz “Selga” sāļajām vafelēm ar lociņu un krējuma garšu smērē biezpiena masu vai krēmsieru, pāri kārtojot dīgstus, avokado un gurķu šķēlītes, beigās pievieno paipalu oliņas.

Labu apetīti!

Iedvesmojoties no “Selgas” jaunuma – sāļajām vafelēm, sadarbībā ar talantīgo kulinārijas meistari Lindu Vilmansoni .