Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


Pikantais tomātu humuss ar baziliku

Ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumīns, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.

Nepieciešams:

• 400g konservētu turku zirņu
• 2 ēdamkarotes sezama sēklu
• 5 saulē kaltēti tomāti eļļā
• 5 svaigi ķirštomāti
• 1 citrons
• 2 ēdamkarotes smalki sakapātu pētersīļu
• 3 ēdamkarotes sakapāta bazilika
• Neliels gabaliņš čili
• 50 ml olīveļļas
• 1 ķiploka daiviņa
• Šķipsniņa malta kumīna
• 1 tējkarote medus – pēc garšas
• 20 sāļās vafeles ar tomātu un bazilika garšu

Pagatavošana:

1. Uz lēnas uguns pannā apgrauzdē sezama sēklas viegli zeltainas. Sablenderē tās viendabīgā pastā kopā ar ķiploku daiviņu un pāris ēdamkarotēm olīveļļas.
2. Blenderī liek konservētos turku zirņus, pievienojot ½ no bundžiņā esošā šķidruma. Pievieno sezama pastu, abu veidu tomātus, sakapātos zaļumus, čili gabaliņu, sulu no viena citrona, šķipsniņu sāls un kumīna.
3. Visu sablenderē viendabīgā masā un pagaršo. Pēc garšas papildus pievieno mazliet sāli vai medu.
4. Liek nelielā trauciņa, dekorē ar pāris turku zirņiem un pārlej ar atlikušo olīveļļu vai čili eļļu, ja tāda pieejama. Lieliski saderēs ar “Selga” sāļajām vafelēm ar tomātu un bazilika garšu.

Labu apetīti!

Iedvesmojoties no “Selgas” jaunuma – sāļajām vafelēm, sadarbībā ar talantīgo kulinārijas meistari Lindu Vilmansoni .