Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Mazkaloriju plūmju un mandeļu cepumiņi

Plūmju un mandeļu cepumiņi ar kanēli ne tikai labi garšo, bet arī smaržo pēc svētkiem, kas iepriecina un uzlabo omu ikvienam. Pie kam tie ļoti noderīgi tiem, kas labprāt bauda kaut ko saldu, bet seko līdzi savam svaram. Tieši tāpēc receptē sviesta vietā tiek izmantots ābolu biezenis.

Nepieciešams:

8 plūmes,
sarīvēta citrona miziņa no 1 citrona,
4 ēdamkarotes brendija,
100 g ābolu biezeņa,
100 g brūnā cukura,
2 olas,
100 g miltu,
50 g mandeļu,
1/2 tējkarote cepamā pulvera,
1/2 tējakrote kanēļa.

Pagatavošana:

1. Plūmes sagriež daiviņās, pievieno rīvētu citrona miziņu, kanēli un brendiju.

2. Ābolu biezenim pievieno cukuru, olas un visu sakuļ.

3. Miltus samaisa kopā ar cepamo pulveri.

4. Miltus un ābolu biezeņa maisījumu savieno un uzmanīgi sastrādā mīklā.

5. Uz ietaukotas plāts vai formiņās liek apļa formā no mīklas izveidotus cepumiņus ar vidū izveidotu nelielu iedobīti, kurā liek nedaudz iepriekš sagatvoto plūmju. Cepumiņus pārkaisa ar skaidiņās sagrieztām vai citādi sasmalcinātām mandelēm. Cep cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes.

Dažādībai un arī tad, ja gatavošanai ir mazāk laika, varat izmēģināt to pašu cept kā pīrāgu vienā gabalā. šajā variantā mandeles sasmalcina un samaisa kopā ar miltiem un cepamo pulveri.