Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Kabaču omlete ar pārsteigumu

Omlete ir viens no populārākajiem brokastu ēdieniem, kuram variantu ir neskaitāmi daudz. Šoreiz piedāvājam kabaču omleti, kura ne vien labi garšo, bet arī glīti izskatās un savā viducī glabā svaigi kraukšķīgu pārsteigumu.

Nepieciešams:

Omletei:
3 olas,
150 ml piena,
1 ēdamkarote tomātu mērces,
200 g kabača,
1 liels sīpols,
3 daiviņas ķiploka,
150 g žāvētas karbonādes,
sāls,
malti melnie piapri.

Salātiem:

1 tomāts,
1 marinēts vai skābēts gurķis,
1 neliels svaigs gurķis,
sīpollociņi,
2 ēdamkarotes krējuma,
sāls.

Pagatavošana:

1. Sīpolu nomizo, sasmalcina, liek uz sakarsētas pannas un, ik pa brīdim apmaisot, cep.

2. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, tiem pievieno vienu sasmalcinātu ķiploka daiviņu, gabaliņos sagriezu gaļu un gabaliņos sagrieztus kabačus. Turpina cept, līdz kabači ieguvuši vēlamo mīkstumu.

3. Olas iesit bļodā, tām pievieno sāli, piparus, caur ķiploku spiedi izspiestas divas ķiploka daiviņas un sakuļ. Tad pieliek tomātu mērci, pielej pienu un rūpīgi izmaisa.

4. Sagatavoto olu maisījumu pārlej pāri apceptajiem dārzeņiem. Pannai uzliek vāku, liesmu zem pannas samazina līdz minimumam un cep, līdz omlete sarecējusi.

5. Kamēr cepas omlete, sagatavo dārzeņu salātus: tomātu, svaigo gurķi un marinēto gurķi sagriež gabaliņos, pievieno sasmalcinātus lociņus, krējumu, sāli un samaisa.

6. Gatavu omleti liek uz šķīvja, glīti izgriež viducīti, kurā iepilda dārzeņu salātus. Izgriezto viducīti varat uzlikt kā vāciņu virs salātiem, lai veidotos pārsteigums. Bet varat arī omleti pasniegt tā, lai salāti būtu redzami, tikai tādā gadījumā tos vēlams kaut nedaudz izdekorēt.

Labu apetīti un lai jauki jūsu rīti!

Gatavoja un fotografēja: Mārcis Martini