Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0


Zirņu zupa ar grauzdiņiem

Lēti nenozīmē negaršīgi. Lēti var gatavot arī ļoti garšīgus ēdienus. Pamēģiniet šo zirņu zupu.

Nepieciešams:

1 litrs ūdens,
2 glāzes dzelteno šķelto zirņu,
1 liels sīpols,
2 kartupeļi,
2 daiviņas ķiploka,
2 ēdamkarotes eļļas,
2 buljona kubiņi,
sāls un pipari pēc garšas,
baltmaize.

Pagatavošana:

1. Katliņā ielej aukstu ūdeni, ieber zirņus un uz vidējas liesmas liek vārīties.

2. Uz pannas eļļā apcep sīpolu un pievieno zupai. Vāra, kamēr zirņi gatavi un sāk jukt ārā. Tad zupai pievieno sāli, sagrieztus kartupeļus un buljona kubiņus iespiež ķiploku un vāra vēl 15 minūtes.

Gatavu zupu pasniedz ar tosterī grauzdētām baltmaizes šķēlēm.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma