Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Jēra gaļas zupa

Redakcija
Redakcija

Rudens periods ir tas laiks, kad kārojas kaut ko siltu un sātīgu. Jēra gaļas zupa

Nepieciešams:

4 vidēji lieli tomāti,
2 ēdamkarotes olīveļļas,
1 kg liesas jēra gaļas,
1/2 tējkarote malta ingvera,
1/8 tējkarote karija,
2 sīpoli,
1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu,
1 tējkarote sāls,
1/2 tējkarote maltu melno piparu,
5 videji lieli kartupeļi,
1 liels burkāns,
2 tējkarotes citrona sulas,
Šķipsniņa malta kanēļa.

Pagatavošana:

1. Tomātus karstā ūdenī blanšē, tiem novelk miziņu un sasmalcina.

2. Katlā ielej eļļu, kad tā uzkarsusi, liek iekšā gabaliņos sagrieztu jēra gaļu un no visām pusēm nedaudz apbrūnina.

3. Kad gaļa nedaudz apcepusies, pievieno ingveru un kariju, pieliek tomātus, sasmalcinātus sīpolus, gabaliņos sagrieztus burkānus, pētersīļus, sāli un piparus. Visu pārlej ar karstu ūdeni. Katlam uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 45 minūtes.

4. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un turpina vārīt vēl 15 minūtes.

5. Katlu noņem no uguns, pielej citrona sulu un pievieno kanēli. Zupu samaisa un lej šķīvjos.