Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Siera un nātru pīrāgs no kārtainās mīklas

Redakcija
Redakcija

Gards pīrāgs ar pavasarīgām garšas notīm noteikti iederēsies gan tavā ikdienā, gan dārza ballītēs. Turklāt tas aicina ne tikai uz kopīgu maltīti, bet arī draudzīgām sarunām vasarīgā gaisotnē.

Nepieciešams:

400 g kārtainās mīklas
200 g svaigu jauno nātru lapiņu
100 g cietā siera
5 cieti vārītas olas
1 jēla ola
1 svaigs olas dzeltenums pārsmērēšanai
sāls pēc garšas
1 ēdamkarote gaišo vai tumšo sezama sēklu

Pagatavošana:

1. Nātres uz 2 minūtēm aplej ar verdošu ūdeni. Tad ūdeni nolej un nātres sīki sasmalcina.

2. Sasmalcinātās nātres liek traukā, pievieno cieti vārītas sasmalcinātas olas, uz sakņu rīves sarīvētu sieru, sāli pēc garšas, piesit jēlu olu un visu samaisa.

3. Mīklu izveltnē un sagriež vairākās paplatās sloksnēs.

4. Uz katras sloksnes visā garumā liek pildījumu un malas aizloka ciet tā, lai veidotos tāda kā gara desa.

5. Satītās mīklas "desiņas" liek apaļā cepamformā spirāles veidā,pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu, pārkaisa ar sekliņām un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 25 minūtes.

6. Gatavu izņem no cepeškrāsns un sagriež šķēlēs.

Labu apetīti!

Recepte: Jeļena Potapova