Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:398, Did:0, useCase: 1


Kā ilgāk uzglabāt gaļu svaigu, ja sabojājies ledusskapis vai nav elektrības 15.09.2022 21:54

Nupat man nācās saskarties ar ļoti nopietnu mūsdienu problēmu. Kādu rītu pamostoties, sapratu, ka mājā nav elektrības. Kad saņēmu paziņojumu, ka tās, sakarā ar steidzamiem remontdarbiem, nebūs visu diennakti, sapratu,- kaut kas steidzami jādara ar gaļu. Tā kā gaļu iepērku no lauksaimniekiem (ekoloģisko), tad saprotams, ka ne jau pa kilogramam, bet vairumā. Šim nolūkam esmu iegādājusies arī tādu palielāku saldētavu. Taču ko man dod saldētava, ja nav elektrības?
Tā kā gaļa nav sevišķi lēts produkts, tad arī negribēju pieļaut, ka kaut kādu iemeslu dēļ tā sabojājas. Tad nu nācās atcerēties vecmāmiņu metodes, kuras gribu darīt zināmas arī jums. Izrādās- senos labos produktu uzglabāšanas paņēmienus labāk neaizmirst, jo nekad nevar zināt, kurā brīdī tos var ievajadzēties.

Gaļas marinēšanas ABC 26.04.2020 16:43

Vārds „marināde” ir ienācis no latīņu valodas - jēdziens „marinara” nozīmē jūra. Jāsecina, ka tāltālie senči gaļu un zivis, lai tā nesabojātos, mērcējuši jūras ūdenī.

Gaļas sālīšana, kūpināšana un vītināšana – kas par to jāzina? 11.07.2018 16:26

Gaļas kūpināšana, sālīšana un vītināšana ir sensenas gaļas gatavošanas metodes, kas gadsimtiem izmantotas, lai gaļu būtu iespējams uzglabāt ilgstoši. Arī mūsdienās šie gatavošanas veidi savu popularitāti nav zaudējuši, tāpēc “Rīgas Miesnieka” gaļas meistari piedāvā uzzināt par tiem vairāk.

Ceļojums Eiropas tradīcijās– cik daudz zinām par jamon, prosciutto, foie gras un citām gaļas delikatesēm (+2 receptes) 08.11.2013 16:59

Gaļas ēdieniem eiropiešu virtuvē vienmēr ir bijusi īpaša vieta – ja gaļa tiek likta galdā, tas norāda uz pārticību. Tāpēc ne velti tik daudzās Eiropas valstīs nacionālo ēdienu pagatavošanā tiek izmantota gaļa. Gadsimtiem ilgi glabātas receptes, īpašas gatavošanas metodes un tradīcijas daudzus gaļas ēdienus pat padarījušas par daļu no valstu vizītkartes. Turklāt mūsdienās visas šīs Eiropas delikateses iespējams iegādāties arī Latvijas lielveikalos. Ar garšu ceļojumu pa Eiropu un gaļas ēdienu tradīcijām un īpatnībām dažādās valstīs iepazīstina „Maxima Latvija” Pārtikas ražošanas departamenta direktore Sigija Spure-Vavilova.