Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:214, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Kā izvēlēties piemērotāko kafijas automātu mājas lietošanai? 09.06.2021 00:03

Ja doma par vienkārši krūzē aplietu kafiju vairs nesaista, ir pienācis laiks pārmaiņām Tavā rīta kafijas dzeršanas rituālā.

Kā pagatavot grilēto ēdienu karali – mutē kūstošu steiku 05.06.2021 22:28

Katram gaļas cienītājam noteikti ir pazīstams vārds “steiks”. Visbiežāk ar to tiek saprasts krietns liellopu gaļas gabals, taču gardu un sulīgu steiku var pagatavot arī no cūkgaļas. To ir pierādījis arī gaļas zīmols “Rakvere”, kas no pavasara piedāvā īpašu meistardarbu – cūkgaļas steiku, kas pagatavots no cūkgaļas karbonādes. Par to, kas jāievēro, grilējot cūkgaļas steiku, skaidro “Rakvere” eksperti.

Derīgi padomi par kāpostiem 02.06.2021 11:34

Senajiem grieķiem kāposti bija skaidrības simbols, ko uzturā lietoja pirms dzīrēm kā līdzekli pret pārlieku apreibināšanos.

Kā pareizi uzglabāt un pagatavot vistas gaļu karstā laikā 13.05.2021 07:02

Iestājoties sen gaidītajam karstajam laikam, jāpievērš uzmanība pareizai pārtikas produktu uzglabāšanai un gatavošanai. Vistas gaļa tās vieglās struktūras un zemā tauku satura dēļ ir viena no tradicionāli iecienītākajām vasaras maltīšu sastāvdaļām. Latvijā vadošais putnu gaļas ražotājs “Putnu fabrika Ķekava” un sertificēta uztura speciāliste Jeļena Pavlova iesaka, kādu vistas gaļu izvēlēties un kam pievērst īpašu uzmanību, plānojot izbraukumu, pikniku vai ikdienas maltīti mājās.

Sāls grūtniecības laikā – jā vai nē? 11.05.2021 20:44

Sāls jau gadsimtiem ilgi ir bijusi neatņemama mūsu garšvielu plaukta sastāvdaļa. Taču pēdējās desmitgadēs tā ieguvusi sliktu slavu, tāpēc daudzi to cenšas izslēgt no savas ēdienkartes. Tā kā topošās māmiņas īpaši rūpējas par savu veselību, tad tā ir viena no garšvielām, kam jāpievērš papildu uzmanība. Vairāk par sāls ietekmi un to, kādu sāli labāk izvēlēties grūtniecēm, stāsta Rimi veselības veicināšanas programmas Uztura speciālists iesaka vēstnese, uztura speciāliste Inga Pūce.

Kā izmantot mazpazīstamus eksotiskos augļus? 24.04.2021 20:16

Veikalu plauktos aizvien biežāk parādās nepazīstami eksotiskie augļi. Ja zina kā un kopā ar ko tie ēdami, tad var arī nogaršot:

9 baušļi, kā pieklājīgi ēst hotdogu 15.04.2021 21:08

Pasaulē 22. jūlijs tiek atzīmēts kā diena, kad tiek cildināts hotdogs. Jau 534 gadus visā pasaulē cilvēki ik dienu ar to mielojas. Kā ēst hotdogus? Uzkodai ar tik senu vēsturi ir daži svarīgi noteikumi, kas jāievēro, baudot šo vasaras iecienītāko maltīti pa ceļam. Lai neizgāztos draugu priekšā un hotdoga svētku nedēļā to notiesātu kā pieklājas, “Narvesen” piedāvā apgūt hotdoga baudīšanas etiķeti.

5 atklājumi, ko tu nezināji par garšvielām un to glabāšanu 14.04.2021 14:23

Garšvielas ir neatņemama ēdienu pagatavošanas sastāvdaļa un ienes dažādību mūsu virtuves ikdienā. Pat tikai nedaudz pievienojot kādu no tām, iegūstam jaunu garšu gan ātri pagatavojamiem, gan izsmalcinātiem svētku galda ēdieniem. AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova atklāj piecas lietas par eksotiskajām garšvielām no visas pasaules un to vēlamo glabāšanu.

Padomi, gatavojot zivju ēdienus 06.04.2021 20:29

Lai gan vairums cilvēku ikdienā priekšroku dod gaļai, graudaugiem un dārzeņiem, jāņem vērā, ka zivis ir ne tikai garšīgas, bet arī bagātina mūsu uzturu ar vērtīgiem mikroelementiem un vitamīniem. Tai nav noteikti jābūt ceturtdienai, kā ierasts kopš neatminamiem laikiem, taču zivju dienu vajadzētu ieviest vismaz reizi nedēļā.

Praktiski padomi, lai olu krāsošana izdotos 03.04.2021 18:51

Lai Lieldienu olu krāsošana izdotos un nebūtu nepatīkamu pārsteigumu, tad pāris praktisku ieteikumu, lai olu krāsošana izdotos un noritētu nevainojami.

Kā nokrāsot Lieldienu olas 14 dažādās krāsās ar dabīgiem līdzekļiem. Vecmāmiņu padomi 31.03.2021 11:50


Lieldienas jau šonedēļ! Vai zinājāt, ka skaistas Lieldienu olas dažādās krāsās var iegūt ar dabiskiem līdzekļiem? Piedāvājam receptes, kā nokrāsot olas 14 dažādās krāsās un toņos.

Kā no bērnības veidojas slikti ēšanas ieradumi 21.03.2021 23:31

Visi vecāki vēlas, lai viņu bērni izaugtu stipri un veseli, un uztraucas, ja bērni ēd maz. Taču centienos kārtīgi pabarot bērnus pieaugušie bieži izmanto manipulācijas un divējādi saprotamus vēstījumus, kas var negatīvi ietekmēt gan bērna attiecības ar ēdienu, gan viņa nākotni kopumā.

7 padomi mājas pavāriem maltīšu gatavošanai ar tvaiku 17.03.2021 23:34

Viena no slepenām, neredzamām sastāvdaļām mājas virtuvē uzturvielām bagātīgu maltīšu gatavošanā ir tvaiks. Turklāt tvaiks ne tikai ir viens no veselīgākajiem maltīšu gatavošanas veidiem, bet vienlaikus tā ir iespēja gatavot videi draudzīgā veidā. Rūpējoties par mājās gatavotāju veselību, mājas ierīču zīmols „Electrolux” dalās zināšanās, kāpēc ir vērts izmantot tvaiku maltīšu gatavošanā un kā to darīt visefektīvāk.

Kā cīnīties ar neremdināmu apetīti mājsēdes laikā? 10.03.2021 09:33

Pandēmija, nenoliedzami, ieviesusi korekcijas mūsu dzīves tempā un paradumos. Daudziem ēdiena gatavošana mājās kļuvusi par aizraujošu hobiju, tomēr daļai mājsēde saistās ar neremdināmu apetīti. Kā zināt, vai apēsto produktu apjoms ir normas robežās un kad pienācis laiks apstāties? Apotheka sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane un uztura speciāliste Dārta Tene sniedz praktiskus padomus, kā sakārtot ēdienkarti un gūt sāta sajūtu.

Kā pareizi izvēlēties vīnu? 08.03.2021 22:52

Draugi uzaicinājuši vakariņās? Paši esat uzaicinājuši draugus? Kādu vīnu izvēlēties no klāsta, kas nav aptverams. Nevajag satraukties, izvēle jāreducē, ievērojot pāris padomus.

Kā izvēlēties piemērotāko cūkgaļas gabalu dažādu ēdienu pagatavošanai 01.03.2021 13:14

Cūkgaļa jau izsenis ir bijusi tradicionāla latviešu virtuves sastāvdaļa, ko iespējams pagatavot dažnedažādākajās variācijās. Taču, lai ēdieni izdotos īpaši gardi, katras maltītes pagatavošanai jāmāk izvēlēties arī piemērotāko gaļas gabalu, kas atšķiras gan aruzturvērtību, gan tauku saturu. Šoreiz gaļas produktu zīmola “Rakvere” eksperti aicina smelties iedvesmu nākamajiem kulinārijas eksperimentiem un izzināt dažādu cūkgaļas gabalu īpašības un ieteikumus to izmantošanai.

Dažas idejas pret paģirām 17.02.2021 22:54

Nu ko, svētki pagājuši uz "urrā!". Laiks doties uz darbu. Tikai no rīta pamostoties, jūtaties kaut kā ne visai labi, jo paģiras liek sevi manīt? Parsti mēdz teikt: "Ja no rīta slikti, tad iepriekšējā vakarā bijis pārāk labi". Jā, bija jautri, bet šobrīd tamdēļ vieglāk nekļūst. Ir taču tik grūti atteikties no lieka alus kausa... Bet nākošajā rītā sāp galva, ir slikta dūša, sausa mute, moka slāpes, karstuma sajūtu nomaina drebuļi, sirds tā dīvaini sitas. Moka vājums, ir nomākts noskaņojums un vainas sajūta.

Paģiras parasti pāriet diennakts laikā, taču šis process var būt arī ilgāks. Kas darīt? Protams, cīnīties,- gribas taču atkal justies kā cilvēkam.

Kā pareizi pagatavojama turku tēja 10.02.2021 16:37

Turku tēja ir aromātiska melnā tēja, kas tiek vārīta ļoti stipra un pasniegta speciālās šim nolūkam paredzētās tulpjveidīgās stikla glāzēs. Tēja tiek pasniegta tik karsta, ka glāzi nākas turēt pie pašas augšas, lai neapdedzinātu pirkstus. Turku tējai par pievienot cukuru, taču to nekad nedzer ar pienu. Īstenie tējas mīļotāji un pazinēji Turcijā parasti mīl pasēdēt tējnīcās, kur šis aromātiskais dzēriens tiek pasniegts speciālās tējkannās, sauktās par semaveriem (līdzīgi kā Krievijā- samovari). Lejot tēju no šāda semavera, turki var ilgi sēdēt pie savām tējas glāzēm, pavadot vairākas stundas mīļotā dzēriena un interesantu sarunu gaisotnē.
Ja arī jūs, viesojoties Turcijā, esat iemīļojuši šo dzērienu, noteikti noderēs pamācība, kā to pareizi pagatavot.

Kā nosvērt produktus bez svaru palīdzības 04.02.2021 16:28

Ikviena saimniece, droši vien, saskārusies ar situāciju, kad it kā visu darījusi pēc receptes, bet nekas nav sanācis, kā vajadzētu. Vai arī iepriekšējā reizē pīrāgs bija smukāks, bet šoreiz tāds ne visai. Iemeslu tam var būt daudz: vai nu cepeškrāsns bija vairāk uzsilusi vai produktu kvalitāte atšķirīga... bet, varbūt, vienkārši nav ievērotas sastāvdaļu proporcijas. Taču kā tās ievērot, ja mājās nav svaru? Lūk tā:

Puišiem, kas vēlas pārsteigt savas meitenes 21.01.2021 23:34

Mēdz teikt, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu. Taču šī patiesība tikpat labi attiecas arī uz sievietēm, tāpēc, gatavojot maltīti meitenei, jums jārada iespaids, ka esat dāsns, gādīgs un radošs vīrietis, nevis bezkaunīgs mačo. Ideāls puisis ir pa pusei Supermens, pa pusei Ziemassvētku vecītis. Kas nu tur sevišķs, jūs teiksiet? Omulīga atmosfēra, vakariņas divatā, vislabāk, pie jums mājās...Kas var būt vilinošāks par to?

Praktiski padomi, kā izvēlēties vīnu pie zivju ēdieniem 12.01.2021 22:30

Lielisks vīns un lieliska zivju maltīte - kas gan var būt labāks par to!

Kā atraisīt piparu īsto aromātu 05.01.2021 17:09

Visgaršīgākie un aromātiskākie ir svaigi malti pipari. Jo tie ir kvalitatīvāki, jo mazāk jāpievieno ēdienam, pieredzē dalās AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.

Ko darīt, ja svētkos apēsts un iedzerts par daudz 27.12.2020 09:26


4 brīvdienas aizvadītas, gan jau ēsts un dzerts par daudz. Nākamais rīts pēc svētkiem var nebūt ļoti patīkams. Par to, kā rīkoties, ja svētku maltītes vai pārmērīga alkohola lietošanas sekas jūtamas nākamajā dienā, padomus sniedz „BENU aptieku” farmaceites Oksana Gehtmane un Ligita Kukule.

Matētas vai spīdīgas virtuves iekārtas fasādes – kuru variantu izvēlēties? 22.12.2020 10:25

Viena no pirmajām zonām, kuru pamanām, ieejot virtuvē, ir telpā esošo mēbeļu fasādes. Ja apsverat domu iegādāties virtuves mēbeles pēc pasūtījuma, laikus vajadzētu izlemt ne tikai to, kāds būs izmantotais materiāls, bet arī, vai vēlaties mēbeļu fasādes ar matētu vai glancētu (spīdīgu) pārklājumu. Katram no tiem ir savas priekšrocības un arī mīnusi, par kuriem vairāk uzzināsim raksta turpinājumā.

Ēd, ņemot vērā savu asinsgrupu, un esi vesels 05.12.2020 23:14

Tiek uzskatīts, ka cepts cāļa stilbs ir kaitīgs un veido lieko svaru. Vai tiešām tas tā ir visos gadījumos? Dažiem cilvēkiem tieši kāposta lapa nodara lielāku kaitējumu, veidojot kroku uz vēdera...Kāda ir jūsu asinsgrupa? Padomājiet par to, pirms uzēst. Piedāvājam Krievijas profesoru grupas pētījumu rezultātus

Saldās Ziemassvētku dāvanas 04.12.2020 19:09

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm? Uzrīkojiet savā virtuvē rūķu darbnīcu un sajūtiet, kā rodas svētku sajūta, gatavojot un iepakojot dāvanas.

Padomi, kā pārliecināties, ka recepte izdosies 02.12.2020 21:25

Tiem, kuri gatavo pēc sajūtām un recepšu grāmatas nav atšķīruši, šis varētu nebūtu aktuāli- lai izdodas un gan jau izdosies arī turpmāk, bet, ja vienmēr strikti gatavojiet pēc receptes, tad izlasiet un, vēlams, izmantojiet šos padomus - tie noderēs, lai rezultāts būtu iepriecinošs un baudāms.

Gatavojam saldo adventes kalendāru. Pamācība + recepte 29.11.2020 15:33

Vairākās Eiropas valstīs pastāv tradīcija dāvināt bērniem saldo Adventes kalendāru- tas nozīmē, ka bērns katru dienu visu Adventa laiku saņem kādu saldumiņu- konfekti vai cepumu. Šāds kalendārs ir vienkārši pagatavojams pašu spēkiem. Saldumus varat nopirkt, taču dāvana būs mīļāka, ja tos izcepsiet paši. Katrs saldumiņš tuvinās jūsu mazuļus tik ļoti gaidītajiem Ziemassvētkiem.

Padomi un knifi svētku galdam produktu sagatavošanā 23.11.2020 21:44

‘’Izdevniecība Avots’’ laidusi klajā jaunu padomu grāmatu ‘’Gatavošanas meistarstiķi. Padomi un kulinārijas viltībiņas.’’ Tikko esam nosvinējuši Latvijas dzimšanas dienu un tuvojas Ziemassvētki, un kas gan būtu svinības bez skaista svētku galda. Tiesa, virtuvē pavadītais laiks daudziem šķiet velti izšķiesta enerģija, kas tiek atņemta kam svarīgākam vai jaukākam. Taču, zinot dažādus “knifiņus” un kulinārijas viltībiņas, ēdienu gatavošana kļūst radošāka un tiek būtiski samazināts laiks, ko pavadām pie pavarda. Rezultāts ir tā vērts – veselīgs uzturs, gandarījums par paveikto un apmierināta ģimene.

Kā izvēlēties labu vīnu veikala plauktā. Klasiskie vīni 15.11.2020 21:52

Vīns ir daudzu ļaužu iemīļots dzēriens. Taču to, kā pareizi izvēlēties labu vīnu un neapjukt plašajā vīnu piedāvājumā, zina ne katrs. Kāds izvēlas vīnu pēc cenas, citi pēc markas vai ieteikuma. Taču izrādās, ka izvēloties šo dzērienu jāņem vērā uzreiz vairāki faktori. Tas, ka jūsu priekšā veikala plauktā ir dārga vīna pudele, vēl nenozīmē produktu ar augstu kvalitāti. Kādiem nosacījumiem pievērst uzmanību, lai izvēlētais vīns būtu labas kvalitātes? Iesakām sākt ar klasiku.

Septiņi labi padomi, kā ēst veselīgi, strādājot no mājām 01.11.2020 13:49

Pēdējo mēnešu laikā Covid-19 radīto ierobežojumu dēļ no mājām ilgāku vai īsāku laiku strādājuši 41% Latvijas iedzīvotāju, liecina “Narvesen” veiktā aptauja*. Darbs no mājām maina arī ēšanas paradumus, jo strikti noteikta pusdienlaika un ierobežota darbavietas kafejnīcas piedāvājuma vietā stājas brīvi pieejams ledusskapis. Lai gan vairums mājās strādājošo gatavo paši, 40% aptaujāto atzinuši, ka maltītes pagatavošanu labprāt uztic kādam citam. Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs gatavo ēdienu iegādājas dažādās tirdzniecības vietās vai izmanto ēdienu piegādes pakalpojumus, un tikpat daudzi gaida, kamēr maltīti pagatavos kāds ģimenes loceklis.

Kā pagatavot ieraugu mājas apstākļos 29.10.2020 13:22

Maizīte latviešiem vienmēr bijusi godā celta, bet, ja tā pašu cepta, tad var teikt, ka maizītei piemīt īpaša aura- katrs tavu roku apmīļotais kuklītis būs īpaši gards un labu domu piepildīts. Pat, ja nekad neesi mēģinājusi, to darīt,- nebaidies! Pagatavot ieraugu nemaz nav sarežģīti. Pie kam tas būs jādara tikai vienreiz, pēc tam kādu mazumiņu varēsi atlicināt katrai nākamajai reizei.

Noderīgi padomi, kā racionāli izmantot pārtikas produktus 27.10.2020 16:13

''Treknajos gados'', atēdušies lašus un ikrus, arī tagad latviskā iecirtībā turamies godam, taču reizēm nākas vien atzīt, ka maciņā svilpo vējš, vai arī, ak vai, viesības garām, bet leduskapī aizķēries tik daudz nenotiesāta, ko roka neceļas izmest. Varbūt noderēs kāds no padomiem, kurus vairāk kā pirms 30 gadiem savā pavārgrāmatā sniedza autores V.Gustava un I.Jansone.

Garšaugi, ko sarūpēt, lai ziemā neslimotu 21.10.2020 14:48

Dažāda veida garšvielas un garšaugi maltīti padara ne vien baudāmāku, bet arī veselīgāku. Piemērotu un veselībai labvēlīgu garšvielu buķete ēdienam sniedz piesātinātāku garšu, kā arī uzlabo cilvēka veselību, tādēļ garšaugu dažādība maltītē ir ieteicama. Augusts ir pilnbriedā un vēl var pagūt nodrošināt sevi un tuviniekus ar garšaugu ziemas krājumiem. Kādas garšvielas vēlams pievienot ēdienam, lai pasargātu sevi no slimībām un uzturētu labu veselību, skaidro aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane.

Kā apvītušiem dārzeņiem atgriezt svaigumu? 09.10.2020 17:00

Lai dārzeņiem atgrieztu svaigo izskatu, tos uz pārdesmit minūtēm jāievieto aukstā ūdenī, kuram pievienots nedaudz etiķa.

Fen šui pagraba telpās 27.09.2020 21:35

Ko tik neglabā cilvēki savos pagrabos! Sākot no divriteņiem un konserviem līdz pat vecām, salauztām grabažām, kuras jau sen būtu vajadzējis izmest laukā. Bet visu pārējo, kas vērtīgs, sakārtot uz uzglabāt tīrībā un kārtībā. Jo pagraba telpas simbolizē mājas un tās iemītnieku "zemapziņu".

Fotopamācība: Kā no tomātiem izveidot skaistas sirsniņas 15.09.2020 22:45

Tomātu sirdis var būt jauks ēdiena dekors ne tikai dažādās svētku reizēs, bet arī ikdienā. Izveidot šādas sirdis patiesībā ir ļoti vienkārši. Tam nepieciešami mazie sarkanie tomātiņi un ass nazis. Te gan jāpiezīmē, ka sirsniņu veidošanai der tikai garenie (ovālas formas) tomātiņi, no apaļajiem sirsniņas nesanāk.

Sekojiet fotopamācībai un jums viss izdosies.

Kā tikt pie slaida auguma katrai horoskopa zīmei 06.09.2020 15:24

Kā zināms, ir 12 zodiaka zīmes, kur katra no tām pieder kādai no četrām stihijām - Zemei, Gaisam, Ugunij vai Ūdenim. Svarīgi, lai laikā, kad ievērojat diētu, savā ēdienkartē jūs iekļautu produktus, kas palīdz novājēt tieši jūsu zīmes pārstāvjiem. Šie produkti ne tikai palīdzēs atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, bet arī saglabās un pat uzlabos jūsu pašsajūtu un veselību.

Pieci padomi, kā pareizi uzglabāt maizi 18.08.2020 23:08

Svaiga, garšīga un uzturvielām bagāta – tāda ir Tava ideālā maize. Zināms, ka maizes klaipiņš, nepareizi uzglabāts, pakāpeniski zaudē savas labās īpašības. Ko darīt, lai maize pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigu un gardu? Fazer Latvija piedāvā piecus pareizas maizes uzglabāšanas padomus.

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 17.08.2020 11:01


Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Nākamā lapa