Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:404, Did:0, useCase: 0


Gatavojam saldo Adventes kalendāru. Pamācība un recepte 04.12.2021 13:24

Vairākās Eiropas valstīs pastāv tradīcija dāvināt bērniem saldo Adventes kalendāru. Tas nozīmē, ka bērns katru dienu visu Adventes laiku saņem kādu saldumiņu- konfekti vai cepumu. Šāds kalendārs ir vienkārši pagatavojams pašu spēkiem. Saldumus varat nopirkt, taču dāvana būs mīļāka, ja tos izcepsiet paši. Katrs saldumiņš tuvinās jūsu mazuļus tik ļoti gaidītajiem Ziemassvētkiem.

Kā nokrāsot Lieldienu olas 14 dažādās krāsās ar dabīgiem līdzekļiem. Vecmāmiņu padomi 31.03.2021 11:50


Lieldienas jau šonedēļ! Vai zinājāt, ka skaistas Lieldienu olas dažādās krāsās var iegūt ar dabiskiem līdzekļiem? Piedāvājam receptes, kā nokrāsot olas 14 dažādās krāsās un toņos.

Puišiem, kas vēlas pārsteigt savas meitenes 21.01.2021 23:34

Mēdz teikt, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu. Taču šī patiesība tikpat labi attiecas arī uz sievietēm, tāpēc, gatavojot maltīti meitenei, jums jārada iespaids, ka esat dāsns, gādīgs un radošs vīrietis, nevis bezkaunīgs mačo. Ideāls puisis ir pa pusei Supermens, pa pusei Ziemassvētku vecītis. Kas nu tur sevišķs, jūs teiksiet? Omulīga atmosfēra, vakariņas divatā, vislabāk, pie jums mājās...Kas var būt vilinošāks par to?

Saldās Ziemassvētku dāvanas 04.12.2020 19:09

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm? Uzrīkojiet savā virtuvē rūķu darbnīcu un sajūtiet, kā rodas svētku sajūta, gatavojot un iepakojot dāvanas.

5 garšīgas Otro Lieldienu receptes 13.04.2020 06:39

Protams, ka Lieldienās neiztikt bez krāsotām olām, taču svētku mielastam noderēs arī citas interesantas ēdienu receptes, kas viegli un ātri pagatavojamas, sniegs patiesas garšas baudas un vairos enerģiju un labo noskaņojumu.

Lieldienās krāsosim olas jeb kā ar dabīgiem līdzekļiem iegūt dažādu krāsu olas 11.04.2020 05:49

Visiem ierastākā metode Lieldienu olas krāsojot noteikti ir sīpolu mizas, kas dod brūno krāsu . Lai nebūtu kā katru gadu, tad iesakām pieliet klāt, piemēram, melleņu sulu vai stipru melno tēju un iegūsiet atkal citas nokrāsas un toņus. Protams, toņi atšķirsies arī tad, ja krāsosiet brūnu vai baltu vistas olu.

Ziemassvētki tavā glāzē 25.12.2019 21:44

Kad kalendārs ziņo par ziemas saulgriežu strauju tuvošanos, mūsu apziņā pavisam nemanot iezogas svētku gaidīšanas sajūta. Ziemassvētkus mēģinām atrast it visā – nomainām savu ierasto dziesmu listi, ieviešam apkārtnē svētku dekorus, ikdienas augļu sarakstu papildina mandarīni lielākā daudzumā, un prāts gribot negribot sāk uztraukties par to, ko dāvināt saviem mīļajiem.

Dekoratīvā augļu un dārzeņu griešanas māksla - karvings (5) 05.06.2018 12:30

Karvings no angļu valodas curving - grebums, griezums.Par karvingu sauc dekoratīvu augļu, dārzeņu, ledus, koka un akmeņu dekoratīvās griešanas mākslu. Tā apzīmē arī īpašu kalnu slēpošanas un snovborda stilu vai apjoma ilgviļņus skaistumkopšanā.
Tā kā tuvojas izlaidumu, kāzu un dažādu dārza svētku laiks, tad šoreiz parunāsim tieši par karvingu kulinārijā. Varbūt kāds no lasītājiem izlems to izmantot arī sava svētku galda noformēšanā.

5 padomi dzērienu baudīšanai un pasniegšanai 03.01.2018 20:30

Vēlamies, lai svinības vai mājas ballīte izdotos lieliska un nepiespiesta, un viesi tiktu pārsteigti gan ar gardām uzkodām, gan lieliski servētiem dzērieniem. Kā to panākt? “Supreme” augstākās klases dzērienu eksperts Edgars Grišulis atgādina dažas vienkāršas, taču svarīgas patiesības dzērienu servēšanas etiķetē, lai svētki būtu izdevušies. Kā arī kopā ar augstākās klases dzērienu izplatītāju Pernod Ricard Latvia piedāvā paskatīties uz ierastiem svētku dzērieniem neierastākā veidolā – jaucot kokteiļos mājas apstākļos.

Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova: Bezalkoholiskais alus – veselīgs un labs vitamīnu avots (1) 02.08.2017 13:02

Mūsdienās arvien vairāk cilvēki pievēršas veselīgam dzīves veidam – sporto, ēd veselīgāk, samazina alkohola patēriņu. Bezalkoholiskais alus ir lieliska alternatīva tiem, kuriem garšo alus, taču dažādu apstākļu dēļ to nevar vai negrib lietot ikdienā. Aldaris ir radījis šīs vasaras jaunāko trendu – bezalkoholisko “Izlases” lāgera un kviešu alu, kas patiešām garšo un smaržo pēc alus, bet nesatur alkoholu. Turklāt, tas satur mazāk kaloriju, tāpēc ir draudzīgs tiem, kas vēlas samazināt svaru, un ir lielisks B grupas vitamīnu, aminoskābju, kalcija, fosfora un magnija avots.

Apgādā “Jumava” klajā nākusi grāmata “Konfekšu pušķi” 20.04.2017 18:23

Parktisko izdevumu sērijā apgāds “Jumava” izdevis Ingas Riekstiņas grāmatu “Konfekšu pušķi”(saldas un skaistas dāvanas visām dzīves situācijām).

5 ieteikumi, kā radīt svētku noskaņu 20.12.2016 13:22

Ziemassvētku un Jaunā gada gaidīšana laiks ir tieši tas brīdis gadā, kad ir jāizmanto iespēja un jāuzbur sev svētku noskaņa it visur, kur iespējams. Iedvesmojoties no Latvijā mīlētākā saldu-mu zīmola “Laima” jaunās Ziemassvētku kolekcijas, piedāvājam iepazīties ar pieciem ieteiku-miem, kā uzburt sev svētku noskaņu mājās, darbā vai ceļā.

3 veidi, kā izmantot piparkūkas svētku noskaņas radīšanai 14.12.2016 13:39

Tuvojoties svētku laikam, šķiet neviens nevar pat iedomāties viesību galdu bez iecienītajām piparkūkām, kas ir daļa no svētku sajūtas ik vienās mājās. Populārākās piparkūkas Latvijā ir “Laima” apaļās piparkūkas, kuru pārdošanas apjomi Ziemassvētku laikā pārsniedz vairākus tūkstošus kg. Latvijā iemīļotais cepumu zīmols “Selga”, iedvesmojoties no svētku gaidīšanas prieka, piedāvā iepazīties ar trīs interesantiem ieteikumiem piparkūku pielietošanai dekorācijās un gūt ieskatu, kā dekorēt piparkūkas.

“Laima” un “Selga” ražotājs laiž klajā Ziemassvētku produktu kolekciju un jauna veida piparkūkas 14.12.2016 13:36

“Orkla Confectionery & Snacks Latvija” iepazīstina ar jauna veida “Selga” kraukšķīgajām pi-parkūkām un īpašu “Laima” Ziemassvētku kolekciju, kuru kopumā veido 32 jau iecienīti un arī jauni “Laima” un “Selga” produkti. Jauno, kraukšķīgo piparkūku ieviešanā un jaunu ražošanas iekārtu iegādē ir investēti 10 000 eiro, savukārt unikālajā Ziemassvētku kolekcijas radīšanā – 44 000 eiro.

Izmēģini – 9 Tex-Mex receptes vasarīgam mielastam 26.07.2016 16:33

Vasara ir laiks, kad par ierastu lietu kļūst pusdienošana, vakariņošana un piknikošana brīvā dabā – dārzā, parkā, pie jūras vai citur. Neatņemama mielošanās brīvdabā sastāvdaļa ir ēdieni, ko var pagatavot ārā. Rimi gardēde un garšu pazinēja Ilze Jurkāne, vairākus gadus dzīvojot Amerikā, iepazinusi savdabīgos Tex-Mex virtuves ēdienus, kas noteikti jānogaršo ikvienam vasaras atpūtniekam, kurš galdā bez klasiskās aukstās zupas un šašlika vēlas celt kaut ko multikulturālāku.

PF “Ķekava” Līgo svētku galdam piedāvā jaunās “Ķekava GRILL” sērijas marinādes! 22.06.2016 22:48

Vasaras saulgrieži ir laiks, kad daba ir pilnbriedā un grila sezona – pašā plaukumā. Lai Līgo svētkos priecētu gan tradicionālu garšu piekritējus, gan īpašus gardēžus, Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs AS “Putnu fabrika Ķekava” piedāvā “Ķekava GRILL” marinētās gaļas līniju. Tā vienlīdz piemērota kā prasmīgiem grilēšanas meistariem, tā iesācējiem, jo vistas gaļa ir viegli un ātri pagatavojama, bet plašais garšu klāsts būs piemērots dažādām gaumēm.

Kā uzburt lielisku cienastu bez brīnumnūjiņas (8) 27.05.2016 15:20

Bērnībā mums stāstīja pasakas, kurās piepeši sazin no kurienes parādījās fejas, rūķīši, burvji, raganas un citi pārdabiski radījumi, apgriezdami visu parasto cilvēku pasauli kājām gaisā un ar burvju nūjiņas pieskārienu radīdami visādus brīnumus, lai pēc tam atkal tikpat negaidīti nozustu, uz kraukļa muguras aizlaizdamies prom vai izgaisdami zvaigznīšu virpulī. Taču visbrīnumainākais bija tas, ka mēs par to visu nemaz nebrīnījāmies!

4 gardas receptes Sv.Valentīna dienā iesaka šefpavārs Gints Aizupietis 13.02.2015 11:23

Sv.Valentīna diena ir īstais brīdis, lai palutinātu savu mīļo ar gardām vakariņām pat tad, ja ikdienā īpaši daudz laika virtuvē nepavadāt. Ir laiks pagatavot ko īpašu, uzskata restorāna „Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis.

Ko likt 18.novembra svētku galdā- iesaka Gints Aizupietis 18.11.2014 12:19

18.novembra svētku maltīte ir piemērots brīdis, lai tradicionālus Latvijas virtuves ēdienus papildinātu ar ikdienā mazāk ierastiem produktiem un jaunām garšām, uzskata restorāna „Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis.

3 garšīgas idejas brīvdienu piknikam vai dārza ballītei 01.05.2014 17:35

Tuvojoties brīvdienām un domājot idejas piknikam vai dārza ballītei, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs pavasarīgi gardas un viegli pagatavojamas receptes. Maija brīvdienu piknikā kopā ar ģimene un draugiem pagatavo grilētu foreli ar ķiploku sviestu, turku kebabu un pavasarīgus salātus.

Olīvu un krēmsiera pingvīni 01.04.2014 14:40

Garšīgu un skaistu uzkodu jauku pingvīniņu izskatā varat pagatavot no tumšajām olīvām, krēmsiera un vārīta burkāna. Katram pingvīniņam būs nepieciešamas divas olīvas, viena vārīta burkāna ripiņa, neliela krēmsiera bumbiņa (izveidota ar tējkarotes palīdzību) un koka irbulītis.

Gribi tikt pie naudas? Ziemassvētkos mielojies ar zivi! 14.12.2013 20:06

Ja vēlies tikt pie naudas, bagātīgajā Ziemassvētku galdā centrālo vietu atvēli siļķei vai kādai citai zivij, kas gan latviešiem, gan daudzām citām tautām simbolizē bagātību, labklājību un veiksmi, iesaka restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

Šefpavārs Gints Aizupietis 18.novembrī iesaka galdā celt lasi 17.11.2013 18:27

Sagaidot Latvijas valsts dzimšanas dienu 18.novembrī, svētku galdā lieliski iederēsies ūdeņu karalis lasis, jo tas simbolizē tuvību ar dabu, kas latviešiem vienmēr bijusi pamatvērtība, iesaka restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.

Ko likt galdā vecgada vakarā, lai nākošais- Pūķa gads būtu veiksmīgs 30.12.2011 11:45

Vecgada vakariņas ir tā ēdienreize, kurai parasti gatavojas īpaši: uz galda tiek likti skaistākie trauki un gatavoti īpaši ēdieni. Ideālā variantā šiem ēdieniem jāatbilst nākošā gada simbolikai. 2012 gads paies zem Melnā Ūdens Pūķa zīmes. Pēc seno ķīniešu kalendāra Pūķis ir mitoloģiska būtne, kas izceļas ar stipru veselību un labu apetīti. Viņam garšo delikateses, un priekšroku šis radījums dod izteikti svaigiem produktiem. Tāpēc, gatavojot ēdienus šī gada svētku galdam, vēlams atteikties no pusfabrikātiem un konserviem. Starp citu, šogad nebūs piemērota arī tradicionālā "siļķe kažokā", par cik tā tiek gatavota iepriekšējā dienā.

Vai tā ir taisnība, ka dzīvu un dabīgu alu var pagatavot jebkurš cilvēks savas mājās? (3) 02.06.2011 09:42

Jā! Viss, kas ir vajadzīgs, tā ir silta un mājīga virtuve un nedaudz pacietības. Mūsu gadsimta strauji attīstošas tehnoloģijas dod iespēju jebkuram baudīt alu pagatavotu ar savam rokām.Pateicoties „Mājas Alus” tehnoloģijām alu var pagatavot jebkurā gada laikā, savā virtuvē, izmantojot vienkāršu aprīkojumu, sekojot elementārām instrukcijām.

10 padomi namamātēm, lai viesības būtu izdevušās 23.06.2010 09:40

Joprojām ielūkojamies sendienu gudrībās.
(No praktiskās pavāru grāmatas ''Veģetārā virtuve'',
sastādījusi mājturības praktikante Marija Āriņa.
Rīga, 1926.gads.)

Sāta sajūtas diēta - izmēģini Jāņos! 19.06.2010 11:59

“Neliela pārēšanās vienu vai divas reizes gadā neatstāj praktiski nekādu iespaidu uz cilvēka lieko svaru,” norāda Sabiedrības Veselības institūta valdes loceklis Vilnis Baltiņš, vienlaicīgi gan uzsverot, ka pārējā laikā ir jāievēro mērena un pietiekoša uztura uzņemšana.