Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:214, Did:0, useCase: 3


Padomi, kā pareizi izvēlēties virtuves kombainu

Kā jau solījām turpinām rakstu sēriju par to, kā pareizi izvēlēties sadzīves tehniku. Atsaucoties uz mūsu lasītāju ieteikumiem, šis raksts būs veltīts tēmai kā pareizi izvēlēties virtuves kombainu.

Nu tad mēģināsim kopā ar jums iedziļināties virtuves kombainu klāstā un to funkcijās. Veikalu plauktos ir iespējams atrast virtuves kombainus cenu diapazonā no 30 līdz pat 500 latiem. Ir pārstāvētas visas pasaulē populārākās firmas. Ja ieskatīties to funkcijās tad secināsim, ka lētāko un dārgāko funkcijas atšķiras, bet ne tik grasi, kā cena. Tātad secinām, ka cenā atspoguļojas gan ražotāja ambīcijas, gan daži tehnoloģiju jaunumi.

Ko tad pirkt?

Noteikti, lai atbildētu uz šo jautājumu, mēs jautājam sev, ko tad mēs īsti gaidām no kombaina, un ko mēs ar viņu darīsim. Dažiem no mums liekas, ka pērkot kombainu, mēs atrisinām visas savas vai dzīves biedra virtuves darbu grūtības, bet kādas darbības konkrēti vēlamies atvieglot, ne vienmēr iedomājamies.

Ko tad var izdarīt mūsdienīgs kombains, un kā tas var palīdzēt virtuves darbos.

Mēs aplūkosim visas funkcijas, lai būtu vieglāk noteikt, kura no tām ir aktuāla tieši Jums.

Kombains spēj: smalcināt dārzeņus, griezt šķēlēs, salmiņos kartupeļiem frī, smalki-kartupeļu pankūkām, tas var spiest sulu gan no cietiem augļiem un dārzeņiem, kā arī no citrusaugļiem, var taisīt mīklu, putot. Kombains spēj taisīt kokteiļus blenderī un malt gaļu ar maļamo uzgali. Daži kombaini var strādāt kā dzirnaviņas. Kā redzat, pielietojuma klāsts ir pietiekami plašs. Droši vien tas arī ir noteicošais par labu virtuves kombaina iegādei.

Kuru virtuves kombainu izvēlēties, un vai nebūtu labāk katrai funkcijai pirkt atsevišķu aparātu?

Atbildam pēc kārtas
Protams, dažas funkcijas kombains nedarīs tik labi, kā speciāli tam paredzēta iekārta. Jo vairāk funkcijas kombainā, jo tas ir dārgāks un vairāk papildus piederumi tam ir. Līdz ar to vairāk vietas tas virtuvē aizņems un sarežģītāk ar to būs rīkoties.

Kādas funkcijas ir vispieprasītākās, kuru dēļ ir vērts pirkt virtuves kombainu un kā kombains ar tām tiek galā.

1.Dārzeņu smalcināšana, griešana.
Parasti kombainiem ir atsevišķi uzgaļi katram smalcināšanas veidam un te būs labāk, ja smalcināšanas disks būs pilnīgi metālisks, lai smalcināšana un griešana notiktu pa visu diametru, tātad virtuves kombains strādās efektīvāk.

Bet kā mīnusu var minēt, ka nelielas darbības rezultātā nepieciešams mazgāt vairākus lielus traukus, attiecīgi tos arī žāvēt. Dažiem kombainiem paliek lieli atkritumu gabali, kuri netiek sagriezti

2.Sulas spiešana.
Jāsaka godīgi, ka kombaina apgriezieni ir nepietiekami, lai labi izspiestu sulu no cietiem augļiem un dārzeņiem. Šai funkcijai labāk tomēr izvēlēties atsevišķu sulas spiedi. Kombains spēj palīdzēt normāli izspiest sulu no citrusaugļiem- apelsīniem, greipfrūtiem.

Kā mīnusu var minēt to pašu- daudz darbību dažu sulas glāžu iegūšanai. Līdz ar to tas ar laiku paliek neinteresants process. Lai spiestu sulu no ogām, derēs tikai preses principa sulu spiedes. Tādas piedāvā reti kurš ražotājs. Ja to darīs parastajā centrifūgas sulu spiedē, jārēķinās ar to, ka kauliņi piesārņos sietiņu, un sulas spiede darbosies neefektīvi. Tā bieži jātīra. Tikai daži ražotāji piedāvā opciju- sietiņa automātisko attīrīšanu, paaugstinot apgriezienus vēl vairāk. Bet kombainos tādu funkciju neatradīsiet.

3.Mīklas pagatavošana.
Ar šo funkciju kombains tiek galā lieliski. Vienīgais, rodas jautājums, vai ir vērts par tik vienkāršu funkciju maksāt lieku naudu. Atsevišķi iegādāties mikseri sanāks krietni lētāk.

4.Putukrējuma pagatavošana.
Jāatzīstas, ka labāk kā blenderis ar speciālu uzgali- putotāju, neviena iekārta ar šo funkciju netiks galā. Kombainam tāda veida opcijas ir tikai dažiem, pietiekami dārgiem, modeļiem.

5.Blenderis kokteiļiem.
Šis trauks ir gandrīz visiem lieliem kombainiem. Tas pietiekami labi tiek galā ar savu funkciju. Un tikai dažos no tiem ir iespējams smalcināt ledu. Ja jums tas ir aktuāli, pievērsiet tam sevišķu uzmanību.

6.Gaļas kapāšana un desu pagatavošana.
Tikai daži ražotāji piedāvā kombainos atsevišķu uzgali- šneka veida gaļas mašīnu. Jāatzīstas, ka labai gaļas mašīnai motors nopietni atšķiras no tā, kas ir kombainā. Protams nelielu daudzumu gaļas šis kombains samals, bet ar kādu lielāku gabalu var arī netikt galā.

Kādu virtuves kombainu pirkt?

Nosakiet sev interesējošās funkciju prioritātes, kādam brendam dodat priekšroku, un ar šo sarakstu dodieties uz veikalu.

Jūs jautāsiet, ko ieteiktu mēs?
Mēs jums iesakām aparātu, kuru īsti nesauc par kombainu un to ražo kompānija Zelmer. Ražotājs to sauc par gaļas mašīnu, bet reāli tai ir daudz vairāk funkciju un iespēju nekā tikai parastai gaļas mašīnai



Viegli maināmi uzgaļi pārvērš šo brīnummašīnu par izcilu dārzeņu smalcinātāju, kas spēj sagriezt šķēlītēs, divu veidu salmiņos vai sarīvēt smalki dārzeņus, piemēram, kartupeļus pankūkām. Un tas viss viegli saliekas, transformējas un aizņem maz vietas, kā arī pēc lietošanas viegli mazgājams.Tādēļ var to izmantot, ja nepieciešams sagriezt tikai vienu burkānu vai sīpolu.





Tikpat viegli to var pārvērst par citrusaugļu sulu spiedi, kura darbosies tā pat kā atsevišķa iekārta, uz piespiedienu.



Un vēl, tas ir patiešām īsts atradums tiem, kas vēlas spiest sulu no ogām, vīnogām vai tomātiem, Zelmer piedāvā uzgali- sulu spiedi, kurā tiek izmantots spiediena princips. Tas atļauj jums regulēt, cik dzidru sulu jūs gribat iegūt.



Domājat, ka tas ir viss? Pēc nepieciešamības, jūs varat piepirkt uzgali- dzirnavas. Tās palīdzēs samalt kafijas pupiņas, cukuru, riekstus, piparus un graudus.
Bet neaizmirstam, ka tā primāri ir gaļas mašīna. Ja mēs vērtējam to kā gaļas mašīnu, tad ir vairāki pozitīvi aspekti. Spēcīgs motors, ar maksimālu jaudu 1500W bez problēmām tiks galā ar jebkuru slodzi. Šnekam ir plastmasas zobrats, kurš pasargās motoru no sadegšanas, ja neuzmanīgas lietošanas laikā nobloķēsies šneks un tiks pārsniegta maksimālā slodze, maksimāli kas var notikt, salūzīs šis uzgalis, kuru jūs mājas apstākļos viegli samainīsiet, jo komplektā ietilpst vēl viens.



Naži no rūdīta tērauda, nevis kā dažiem citiem ražotājiem štancēti, kuri paši sevi asina. Reversa funkcija dos iespēju pagriezt atpakaļ, ja nepieciešams. Papildus naži glabājas uz korpusa.
Jāpiebilst, ka Zemer piedāvā šo gaļas mašīnu dažādās komplektācijās, un ir iespēja izvēlēties modeli ar tikai jums aktuāliem uzgaļiem. Un arī pēc tam var piepirkt sev nepieciešamos uzgaļus. Katru no tiem ir iespēja iegādāties atsevišķi un tas ir daudz lētāk nekā atsevišķa jauna ierīce ar tādu pašu funkciju. Nerunājot par vietas taupīšanu virtuvē.

Jūs gribat zināt, cik tad tāda Zelmer gaļas mašīna maksā? Atkarībā no komplektācijas, tās cena ir no 40 līdz 85 latiem. Šobrīd Cenu klubā atlaides.

Gatavojiet mājās ar prieku! Uz tikšanos!

Tuvāka informācija par Zelmer produkciju:
SIA Koroso
Vestienas ielā 2, Rīga

     [+] [-]

, 2010-10-19 20:59, pirms 14 gadiem
Tiešām jauka uzparikte, nopirkšu saavai sievai uz Ziemassvētkiem dāvanā.

     [+] [-]

, 2010-10-19 22:19, pirms 14 gadiem
Visu izšķir nauda

     [+] [-]

, 2010-10-19 23:39, pirms 14 gadiem
Pat žēl, ka man jau ir virtuves kombains, otru taču nepirkšu. Bet šīs man vairāk iepatikas

     [+] [-]

, 2010-10-20 09:16, pirms 14 gadiem
Labi, ka man vēl nav kombains. Pirkšu šito.

     [+] [-]

, 2011-01-25 12:53, pirms 13 gadiem
Paldies par ieteikumiem.