Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:214, Did:0, useCase: 3


Kā nosvērt produktus bez svaru palīdzības

Redakcija
Redakcija

Ikviena saimniece, droši vien, saskārusies ar situāciju, kad it kā visu darījusi pēc receptes, bet nekas nav sanācis, kā vajadzētu. Vai arī iepriekšējā reizē pīrāgs bija smukāks, bet šoreiz tāds ne visai. Iemeslu tam var būt daudz: vai nu cepeškrāsns bija vairāk uzsilusi vai produktu kvalitāte atšķirīga... bet, varbūt, vienkārši nav ievērotas sastāvdaļu proporcijas. Taču kā tās ievērot, ja mājās nav svaru? Lūk tā:

- vienā standarta glāzē ir:

250 ml ūdens, piena, krējuma
200 g kartupeļu cietes, rcukura, griķu, mannas putraimu
160 g kviešu miltu
220- 230 g rīsu, pupiņu, prosas, grūbu
90 g auzu pārslu,
245 g kausēta sviesta
210 g sviesta
240 g eļļas
325 g medus
330 g ievārījuma

- vienā ēdamkarotē ir:

20 g ūdens, medus, kausēta sviesta, eļļas
25 g krējuma, sviesta, cukura, miltu, sodas
30 g sāls, kartupeļu cietes
15 g etiķa, margarīna

- vienā tējkarotē ir:

7-8 g putraimu
5 g ūdens, piena, etiķa, eļļas, kausēta sviesta
10 g miltu, cukura, sāls, sviesta, krējuma, sodas.

- aptuveni vienāds svars ir vidēja izmēra ttomāts, ābols, kartupelis, gurķis. Un tie ir apmēram 100 g.

- vidēji liels burkāns, sīpols sver apmēram 75 g.

- vidēji liela kāpostgalviņa sver apmēram 1500 g

- ola bez čaumalas sver apmēram 43 g.

- cukurgrauds sver 9 g.