Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:213, Did:0, useCase: 3


Mājas vīnu darītava VĒJKALNIETIS

Redakcija
Redakcija

Kurzemes pusē, Talsu novada Laucienē, jau vairāk kā 40 gadus tiek darināti mājas vīni, izmantojot sentēvu receptes.

Oficiāli Vējkalnietis skaitās kā ražotne, bet ražošana ir pārāk plašs jēdziens un patieso darbību neraksturo. Vīna darītava Vējkalnietis nav augsti mehanizēta rūpnīca, jo visa pamatā ir roku darbs, tiek veidotas daudz atšķirīgas nelielas vīnu partijas un darbu atvieglo dažas palīgierīces. Tas ir ekoloģiski tīrs mājas vīns pēc būtības, kuram netiek pievienoti mūsdienās plaši lietotie sulfīti vai citi ķīmiski stabilizatori, dzidrinātāji vai garšas uzlabotāji.

Vējkalnieša mājas vīniem piešķirts zīmols „Dabīgs produkts”.

Vīni tiek darināti tikai no Latvijas dabā vai kultūrā augušām izejvielām – augļiem, ogām, dārzeņiem, ziediem. Audzēšanā netiek izmantoti augu aizsardzības līdzekļi .

Sortiments ir plašs, katru gadu ieliekam 20-25 dažādus vīnus un izmēģinātas gandrīz visas iespējamās Latvijā augošās vīnu izejvielas.

Piedāvājam nedaudz arī sausos, pussausos un saldos, bet pārsvarā ir pussaldie vīni. Pircēju iecienītākie ir dižbrūkleņu, aveņu-upeņu, zemeņu, rabarberu, ērkšķogu vīni. Var iegādāties arī retāk sastopamos balto jāņogu, vilkābolu, dārza pīlādžu, meža aveņu vīnus. Ļoti iecienīti ir mūsu eksotiskie ziedu vīni. Pazīstamākie ir plūškoka , balto ceriņu un rožu ziedu vīni, kuri jau trīs gadus ir uzvarētāji Latvijas vīnu konkursa eksotisko vīnu grupā. Vēl garšīgi ir arī pieneņu, vīgriežu, liepziedu vīni.

Mūsu produkciju var iegādāties tirdziņos, bet lielākā izvēle ir veikaliņā mūsu saimniecībā. Jūlija un augusta mēnešos vīna degustācijas var apvienot ar Dienliliju dārza gandrīz 1000 šķirņu apskati un dienliliju stādu iegādi.
Visu gadu aicinām pieteikties 3-7 dažādu Vējkalnieša mājas vīnu degustācijām.

Plašāka informācija mūsu mājaslapās www.vejkalnietis.lv un www.daylily.lv