Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:213, Did:0, useCase: 3


Laduree konditorejas nams un slavenie MAKARŪNI

Redakcija
Redakcija

Ladurée ir franču konditorejas nams, kas dibināts Parīzē 1862.gadā. Starptautisku atpazīstamību tas ieguvis, pateicoties Makarūniem- mazas, apaļas formas mandeļu cepumiem, kas ir Ladurée nama lepnums. Pirmo reizi Makarūni pārdošanā nonāca 20.gadsimta sākumā, kad Luī Ladurjē mazdēls Pjērs Defontēns nolēma savienot kopā divus cepumus, savā starpā tos sastiprinot ar krēmu. Kopš tā laika Makarūnu recepte palikusi nemainīga, bet gardie cepumi ieguvuši pelnītu atzinību, padarot parastu konditoreju par starptautiski atpazītu marku .

Kā viss sākās

1862. gadā parīzietis vārdā Luī Ernests Ladurjē pašā pilsētas centrā, Royale ielā 16 nolēma atvērt savu maiznīciņu. Šeit, Madlenas rajonā, tajā laikā atradās kvartāls, kur strādāja dažādi amatu meistari, kas darināja brīnumskaistas greznumlietas. 1871.gadā maiznīca cieta no ugunsgrēka un pēc atjaunošanas kļuva par konditoreju. Pie tās interjera strādāja pazīstamais mākslinieks Žils Šerē. Tieši viņš nospēlēja nozīmīgu lomu Ladurée nama vēsturē, uzgleznojot uz griestiem eņģelīšus- apaļvaidzīšus, kas vēlāk kļuva par vienu no firmas stila elementiem.

Kad otrās impērijas laikā aizvien lielāku popularītāti sāka iegūt kafejnīca, Ernesta Ladurjē dzīvesbiedrei ienāca prātā doma apvienot tradicionālo franču kafejnīcu ar konditoreju. Tā rodās viens no pirmajiem tējas namiem Parīzē, kura neapstrīdama priekšrocība bija brīva ieeja sievietēm.

Ladurée tējas salons joprojām atrodas savā vecajā vietā Parīzē un joprojām ir iecienīts gan vietējo iedzīvotāju, gan arī tūristu vidū. Tāpēc, ja apmeklējat Parīzi, noteikti aizstaigājiet līdz tam, lai nobaudītu gardu tēju un nepārspējamo Makarūnus. Kaut gan nu jau šādu tējnīcu ir vairāk, jo, kas 1993.gadā, kad Ladurée konditoreju savā īpašumā nopirka Deivids Holders, viņš atvēra vairākus jaunus tējas salonus- veikalus (piemēram, Elizejas laukos un uz Bonaparta ielas), kā arī diversificēja savu produkciju. Bez slavenajiem Makarūniem un citiem konditorejas izstrādājumiem, mūsdienās šeit tiek ražotas arī tēja, šampanietis, dažādi aksesuāri, parfimētas sveces un pat kancelejas preces



2012.gadā Ladurée sadarbībā ar japāņu kosmētikas grupu Albion izlaida pirmo kosmētikas līniju ar savu vārdu, bet 2013.gadā Parīzes tuvumā atvēra šokolādes ražotni Les Marquis de Ladurée.
Tomēr, neskatoties uz lielo Ladurée produkcijas dažādību, tieši slavenie Makarūni joprojām sastāda 50% no visa pārdotā apjoma.

Ieskaties! Tev patiks!

Šī Apgādā Zvaigzne ABC izdotā grāmata sniedz jums vajadzīgās prasmes un soli pa solim pavada jūs cauri kārdinošajai kūku, tortu, strūdeļu un kūciņu pasaulei. Katrs darba solis ir attēlots fotogrāfijās, turklāt svarīgākās pamatprasmes un darba tehnikas parādītas uzskatāmās attēlu sērijās – vai nu tā ir pamatmīklas pagatavošana, olu baltumu un saldā krējuma saputošana, vai glazūras uzklāšana un garnēšana.
Daudzpusīgā informācija par produktiem un neskaitāmie padomi un knifiņi, kurus sniedz pieredzējuši profesionāļi, papildina nepieciešamās pamatzināšanas.

Ķiršu un biezpiena šnites, bezē kūka ar persikiem, ābolu strūdele vai citronu eklēri – to visu spēj pagatavot tikai profesionāļi? Gluži aplam! Arī iesācējiem tas ir pa spēkam.
Iespējams, šī grāmata, kurā iekļautas gan klasisko, gan moderno kūku receptes, rosinās jūs radīt pašiem savu kūkas variantu.