Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Baltijas grilētāju biedrību pirmā tikšanās “Borjomi” grila piknikā Rīgā

Ceturtdien, 21. jūlijā no plkst. 17.30 līdz 18.30 Lucavsalā norisināsies vērienīgs „Borjomi” grila pikniks, kurā ikviens apmeklētājs bez maksas varēs nobaudīt uz grila gatavotu gaļu un citus gardumus. Paralēli piknikam notiks pirmā Baltijas grilētāju biedrību tikšanās, kuras laikā grila meistari no Latvijas Lietuvas un Igaunijas dalīsies pieredzē un apspriedīs tālākas sadarbības plānus, iepazīstinot interesentus ar tradicionālām un mazāk tradicionālām katras valsts grilēšanas receptēm.

Minerālūdens „Borjomi” rīkotais pikniks Rīgā notiks jau ceturto gadu, un tas ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem un lielākajiem piknika pasākumiem Latvijā, pulcējot vienkopus gan pilsētas iedzīvotājus, gan tās viesus. Šogad pasākumā piedalīsies gaļas grilēšanas meistari no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Profesionālie Latvijas grilēšanas meistari apmeklētājiem uz grila gatavos gaļu, iepazīstinās apmeklētājus ne tikai ar tradicionālajām grilēšanas receptēm, bet arī dalīsies ar grilēšanas noslēpumiem. Savukārt “Borjomi” piknika dalībniekiem atklās, kā gūt viegluma sajūtu pēc gardajām maltītēm.

“Mūsu kaimiņvalstī Igaunijā “grillfesti” notiek jau 16 gadus, bet Latvijā līdz šim nebija vienotu pasākumu, kas apvienotu grilēšanas entuziastus, popularizētu Latvijas grilēšanas kultūru un tradīcijas. Šādus pasākumus turpmāk organizēs Latvijas Grilēšanas savienība, kurā aicināts iesaistīties ikviens grilēšanas entuziastus, jo grilēšana ir dzīves stils,” atzīst Latvijas Grilēšanas savienības vadītājs Juris Titovs. „Latvijā grilēšana ir ļoti populāra - gandrīz katrā mājsaimniecībā kāds nodarbojas ar grilēšanu, izmēģinot dažādus tās veidus un receptes. Īstenībā grilēšanas sezona Latvijā nebeidzas nekad, jo grilēt var ne tikai vasarā, bet arī gada aukstākajos mēnešos.” Piknikā piedalīsies un ar savām receptēm dalīsies arī Latvijā pazīstamais šefpavārs un viens no Latvijas Grilēšanas savienības izveidotājiem un entuziastiem Ingmārs Ladigs , kas savus apmeklētājus ar īpašiem , pārsteidzošiem un gardiem grila ēdieniem lutina restorānā “Ostas Skati”.

Jēdziens “Pikniks” radies 17. gs. beigās, bet tradīcija rīkot piknikus ir aizsākusies Senajā Romā – ēdot svaigā gaisā kopā ar ģimeni un draugiem. 18. gs. piknika tradīcija ir iesakņojusies Francijā un Anglijā, un laika gaitā britus uzskatīja par lielākajiem piknika kultūras aizbildņiem. Visbiežāk par piknika vietām tika izvēlētas skaistākās vietas pilsētā, piemēram, dažādi parki, upju un ezeru krasti u.tml. Viena no skaistākajām Rīgas atpūtas vietām ir Lucavsalas atpūtas zona, tāpēc tur arī šogad ir izvēlēts rīkot vērienīgāko pikniku Latvijā.

“Turpinot tradīciju, “Borjomi” turpina rīkot piknikus pilsētā. Pasākums Rīgā mums jau ir kļuvis par ikgadēju, un šogad mēs plānojam sarīkot šāda veida pikniku arī kādā citā Latvijas pilsētā,” minerālūdens ražotāja „IDS Borjomi” pārstāve Tatjana Rudiene.

Pasaules un Latvijas grilēšanas tradīcijas ir aizsākušās vairākus simtus gadu atpakaļ. Grilēt ir iespējams ne tikai gaļu, bet arī dažādas zivis un dārzeņus, kurus pirms tam iemarinē, vai gatavo uz grila izmantojot dažādus atribūtus. Gaļas izvēle grilēšanai ir gaumes lieta – citi dod priekšroku vistai, citi savukārt liellopam vai jēram. Katrai ģimenei un arī katrai tautai ir savas tradicionālās marinādes, kuras tiek izmantotas un ar katru grilēšanas reizi pilnveidotas. Marinādes receptes un grilēšanas veidi katrā valstī ir atšķirīgi, taču noslēpums, kā saglabāt viegluma sajūtu pēc piknika, visur ir vienāds.

Muzikālo baudījumu apmeklētājiem piknika laikā nodrošinās pašmāju labākā jazz funk grupa „Very Cool People” un jaunā, džeza dziedātāja un lieliskās balss īpašniece Kristīne Prauliņa. Savukārt par patīkamu atmosfēru rūpēsies radošā un harizmātiskā TV personība – Valters Krauze.