Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Dzērvenes ziemai

Dzērvenes ir jālasa, kad tās ir sarkanas un nogatavojušās, jo zaļajās ogās ir maz uzturvielu. Vislabāk tās ziemai uzglabāt apstākļos, kas ir līdzīgi dabiskajiem purvā - piemēram, nepārlasītas pārbērt skalu grozā un uzglabāt tumšā, neapkurināmā telpā.

Nepieciešams:

1 kg dzērveņu,
1kg cukura.

Pagatavošana:

Dzērvenes pārlasa, nomazgā un nosusina uz sieta. Tad tās saber emaljētā traukā, pievieno cukuru un ar koka karoti rūpīgi samaisa. Maisījumu pilda sterilizētās burkās un hermētiski noslēdz.
Burkas var noslēgt arī ar verdošā ūdenī noplaucētiem plastmasas vāciņiem. Ziemā izmanto tāpat kā svaigas ogas, labi noder kā salātu sastāvdaļa.

Dzērvenes var ilgi uzglabāt svaigā veidā pārlasītas un pārlietas ar aukstu ūdeni traukā, kuru noslēdz ar plastmasas vāciņu. Glabāšanas laikā ūdens vairākkārt jāapmaina. Jāglabā zemā (+4) temperatūrā.

Vēl kāds veids, kā uzglabāt dzērvenes, saglabājot ogu vērtīgās īpašības, ir tās turēt, iemērktas medū.