Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 3


Lieldienu kuličs ar citronu

Redakcija
Redakcija

Šo Lieldienu galda neiztrūkstošo gardumu jau no seniem laikiem cep pavasara svētku priekšvakarā tam speciāli paredzētā formiņā. Gatavs tradicionākais kuličs pēc izskata atgādina svētnamu ar kupolu augšpusē, bet pēc garšas vairāk līdzinās kēksam, nevis maizei. Glazūra vienmēr ir balta; to nekad neiekrāso.

Nepieciešams:

Kuličam:
500 g miltu;
5 olas;
150 ml piena;
120 g cukura;
380 g sviesta;
rīvēta miziņa no puscitrona;
pustējkarote sāls;
pēc vēlēšanās mīklai var pievienot rozīnes, sukādes, riekstus.

Glazūrai:
250 g pūdercukura;
2 ēdamkarotes citronu sulas;
4 ēdamkarotes karsta ūdens.

Pārkaisīšanai:
Var izmantot jebko pēc jūsu izvēles- riekstus, magones, krāsainas cukura skaidiņas utt.

Pagatavošana:

Divas reizes zsijātos miltos izveido bedrīti, iedrupina tajā raugu, ielej siltu pienu, pieber nedaudz cukura un iemaisa miltos. mīklu pārklāj ar tīru dvieli un noliek uz 20 min. siltā vietā uzrūgt. Tad mīklai pievieno izkausētu sviestu, cukuru, sāli, olas, sarīvētu citrona miziņu un visu samīca. Gatavo mīklu pilda ietaukotā kuliča formā (ja tādas nav, var izmantot kēksa formu) un atstāj uz 30 min. uzrūgt. Pēc uzrūgšanas ievieto cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 40 minūtes. Kad kēkss gatavs, to atdzesē, izņem no formas un pārlej ar glazūru. Glazūrai pūdercukuru, citrona sulu un ūdeni saberž viendabīgā masā. Kad glazūra uzklāta, kēksu nokaisa ar sasmalcinātām pistācijām