Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Maijas Kovaļevskas onkoloģijas labdarības iniciatīva turpinās!

Redakcija
Redakcija

Slimība piezogas pēkšņi un negaidīti, sagriež dzīvi ar kājām gaisā. Ikviens no mums slimībā ir vientuļš un sargājams, bet, sastopoties ar diagnozi - vēzis, atbalsts ir divtik nepieciešams. Vēzis ir smaga, progresējoša, ļaundabīga saslimšana, kuru mūsdienās arvien biežāk izdodas apturēt, pateicoties jaunām medicīnas iespējām. Diemžēl daudzās situācijās nepietiek ar valsts nodrošināto ārstniecību. Tas ir liels pārdzīvojums un papildus emocionāls slogs gan smagi slimajam cilvēkam, gan tuviniekiem, kad zāles un cerība ārstēties ir, bet nav naudas, lai dzīvību glābtu nav. Šādos gadījumos ļoti svarīgs ir līdzcilvēku atbalsts.

No visas sirds pateicamies visiem, kas līdz šim ziedojuši apmeklējot koncertu “Sirds veltījums”! Koncerta laikā sabiedrība saziedojusi teju 10 tūkstošus eiro, kas sniegs atbalstu onkoloģiskajiem pacientiem.

“Sabiedrības atbalsts onkoloģiskajiem slimniekiem ir ļoti svarīgs. Tikai kopā mēs varam būt spēcīgi un pārtikuši. Ne katrs par sevi. Ne tad, ja kādam ir grūti”, stāsta labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Tiem interesentiem, kuriem labdarības koncertu neizdevās apmeklēt klātienē, tiks sniegta unikāla iespēja to vērot kanālā RīgaTV24, svētdien, š.g.18.septembrī, plkst. 18.30.

Atgādinām, ka arī ziedojumu tālrunis arvien ir aktīvs un ikvienam vēl joprojām ir iespēja sniegt savu atbalstu onkoloģiskajiem pacientiem, zvanot uz ziedojumu tālruni: 9006 7003 (maksa par zvanu 1,42 eiro), kā arī ziedot portālā Ziedot.lv: Sirds veltījums - ziedot.lv .

Ziedojuma tālrunis būs aktīvs arī koncerta translācijas laikā kanālā Rīga TV24.

Jau ziņots, ka pasaulslavenā operdziedātāja Maija Kovaļevska sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv Latvijas Nacionālajā operā organizēja labdarības koncertu “Sirds veltījums”, kurā piedalījās operdziedātāja Maija Kovaļevska, pasaulē atzīts Latvijas Nacionālās operas bass Krišjānis Norvelis, itāļu tenors – uzlecošā zvaigzne Riccardo Gatto, bet pie klavierēm koncertmeistare Jeļena Larina (Austrija). Koncerta režisors bija Uģis Brikmanis, producents Spartaks Leimanis, savukārt koncertu vadīja TV un raidījumu vadītājs un pasniedzējs Valdis Melderis.

Koncerta pirmajā daļā tika atskaņota garīgā un latviešu kamermūzika, savukārt otrajā daļā – populārā opermūzika. Mākslinieki izpildīja L.Garūtas, J. Vītola, A. Kalniņa, J.S.Baha, Š.Guno, V.A. Mocarta, C.Franka, kā arī Dž.Verdi, Dž.Pučīni un P. Čaikovska radītos skaņdarbus.