Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Valsts nespēj palīdzēt, bet cilvēks jāglābj!

Redakcija
Redakcija

Pagājušajā gadā biedrība «Labdarība lapa Snowflake» lūdza sabiedrības atbalstu, lai palīdzētu Ozolnieku novada iedzīvotājai Annai Daugulei, kura sirgst ar plaušu vēzi. Viņai Latvijas ārstniecības iestādēs tika pieprasīts pašai maksāt par ķīmijas terapijas kursu, taču vēlāk tas izrādījās nelikumīgi – sievietei pienācās valsts apmaksāta ārstēšana. Minētā ārstēšana izrādījās nesekmīga, un Annai tika nozīmēts cits medikaments, taču to atkal atteicās finansēt no valsts līdzekļiem. Šoreiz Anna devās uz Administratīvo rajona tiesu, kura diemžēl lēma, ka valstij nav jāmaksā par Annas ārstēšanu, tādēļ cilvēka dzīvības glābšanai nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Anna izvēlējusies savas vecumdienas pavadīt Latvijā – zemē, kura ir viņas vīra Aivara Dzimtene. Kad Annas vīrs bija zīdainis, viņa vecāki emigrēja uz Jaunzēlandi. Tur pirms 30 gadiem arī Anna un Aivars satikās. Anna Latviju iemīlēja vairāk par savu Dzimteni Jaunzēlandi, un tieši mūsu skaisto zemi viņa sauc par savām īstajām mājām kopš 2006 gada, ikdienā pie savas dzīves vietas Ozolnieku novadā izkarot sarkanbaltsarkano karogu. Diemžēl neīstenojās Aivara un Annas sapnis par mierīgām vecumdienām Latvijā. Anna sasirga ar plaušu vēzi, un saskārās ar Latvijas birokrātisko sistēmu un nekārtībām veselības aprūpē.
Lai veselības stāvoklis vēl vairāk nepasliktinātos (tas jau tā nav spīdošs, jo visai lēni virzījās Annas cīņa par valsts finansējumu vēža ārstēšanai), ķīmijas terapijas kurss ar jauno medikamentu jāsāk jau jūlija beigās. Nacionālās veselības dienests jauno medikamentu Annas ķīmijas terapijai apmaksāt atteicās, un arī Administratīvā tiesa uzskata, ka valstij par Annas ārstēšanu nav jāmaksā. Pirmā tūre Annas ķīmijas terapijai izmaksās divus tūkstošu eiro, un lieki piebilst, ka pašlaik Anna ir kļuvusi situācijas ķīlnieku un sievietei ļoti nepieciešama tieši sabiedrības palīdzība.

«Diemžēl izrādās, ka ir medikamenti ķīmijas terapijai, kuri varētu glābt cilvēka dzīvību, bet kurus valsts nefinansē. Vienīgā cerība – līdzcilvēku atbalsts,» atzīst biedrības «Labdarības lapa Snowflake» valdes locekle Linda Freiberga. Biedrības vārdā ir sagatavota un tuvākajās dienās tiks nosūtīta vēstule Ministru kabinetam un Veselības ministrijai, lūdzot skaidrot radušos situāciju.

Ikdienā Anna cītīgi ada un palīdz trūkumā nonākušām ģimenēm, ļaujot sajust siltumu viņas adītajos cimdos un cepurītēs, kā arī rūpējās par suņuku gados, kuru adoptēja vienā no Latvijas patversmēm. Annas sirds siltuma un roku čakluma pietiek daudziem, taču pati sev viņa šobrīd palīdzēt nespēj, tādēļ vēlamies lūgt cilvēkus nepalikt vienaldzīgiem, un parādīt, ka Latvija ir ne tikai skaista zeme, bet ka tajā mīt cilvēki ar atsaucīgām sirdīm.

Ja vēlaties palīdzēt Annai finansiāli, ziedojumus ar norādi «Annas ārstēšanai» var veikt:

Biedrība "Labdarības lapa Snowflake"
Reģ.nr.: 40008234435
Konti: AS SEB Banka LV88UNLA0050023989404
AS SWEDBANK LV08HABA0551039748727
PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com
Ziedojumu tālrunis: 90006180 (Maksa par zvanu 1.42 Eur)
Jāpiebilst, ka biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma statuss, kas paredz būtiskas nodokļu atlaides ziedotājiem.