Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Ričardam ļoti nepieciešama līdzcilvēku palīdzība

Redakcija
Redakcija

Ričardam Jurasovam ir 17 gadi. Viņš dzīvo kopā ar vecākiem un mazo brāli Jelgavā. Līdz 18 gadiem zēnam nepieciešams veikt operāciju - iztaisnot locītavas kājā - pretējā gadījumā viņš vairs nespēs staigāt. Pagājušogad viņam veica operāciju Latvijā, bet tā noritēja neveiksmīgi. Lai zēns nākotnē varētu normāli staigāt, viņam nepieciešams veikt operāciju Vācijas klīnikā. Vācijas mediķi garantē labu rezultātu, bet operācija maksā ļoti dārgi un ģimene nevar to atļauties.

Ričarda mamma ļoti pārdzīvo, ka viņai vajag lūgt naudu cilvēkiem. Ja tuvākajā laikā operācija netiks veikta, locītavas saaugs kopā, kas padarīs tās nekustīgas, kā rezultātā jaunietis vispār vairs nevarēs staigāt un cietis sāpes.

Labdarības telefons 90006383 (1.42 eiro) strādās līdz otrdienai, lai palīdzētu Ričardam no Jelgavas. Palīdzēt var arī ziedot.lv mājaslapā.

Visa saziedota nauda tiks pārskaitīta Heilderbergas klīnikai operācijas apmaksai.

Jaunieša dzīvi aizēno kreisās pēdas deformācija, kas liedz pilnvērtīgi kustēties, tostarp arī pilnvērtīgi integrēties vienaudžu vidē. Bērnībā, uzsākot spert savus pirmos patstāvīgos soļus, Ričardam sāka veidoties kreisās ceļu locītavas un kreisās pēdas deformācija ar atšķirīgu kāju garumu. Jau no agrās bērnības viņš ir ārstējies pie labākajiem Latvijas speciālistiem, pārcietis vairākas smagas operācijas, un ne mazāk sāpīgus pēcoperācijas periodus, mēnešu ilgas rehabilitācijas - gan slimnīcās, gan arī rehabilitācijas centros.

Ričarda mammai ir ļoti smagi griezties pēc palīdzības, tomēr viņai nav citas izvēles. Pēc nesekmīgas operācijas Latvijā ģimene sāka meklēt labākos ārstēšanas variantus. Pēc vairāku mēnešu meklējumiem ģimene ir atradusi Ričarda gadījumam atbilstošo Klīniku ATOS Klinik Heidelberg, Vācijā. Šī klīnika specializējās tieši uz pēdu deformāciju jautājumiem. Kad, apskatot Ričardu, doktors Volframs Vencs paziņoja, ka uzņemsies veikt šo sarežģīto operāciju, zēna vecāki bija septītajās debesīs aiz laimes. Bet, saņemot no klīnikas rēķinu, viņi saprata, ka pašu spēkiem nekad nespēs savākt nepieciešamo summu. Tā bija prātam neaptverama naudas summa.

Pašai operācijai nepieciešami 46012 eiro. Pēc operācijas trīs nedēļu rehabilitācijas kurss klīnikā maksā 3255 eiro. Kopējā nepieciešamā summa 49267 eiro, ko ģimenes nespēj apmaksāt. Ričarda vecāki lūdz palīdzību 31267 eiro apmērā.

Ričarda tēvs, kurš pagaidām ir vienīgais pelnītājs ģimenē, saprata, ka šādu naudas summu viņam nemūžam neizdosies nopelnīt, bet mamma naktīs raudāja. To, kā jūtās pats Ričards, grūti aprakstīt vārdiem. Bet tad paziņas ieteica ģimenei griezties labdarības fondā ziedot.lv un lūgt palīdzību. Balstoties uz Vācijas ārstu slēdziena, fondā tika atvērts speciāls konts, uz kuru var pārskaitīt ziedojumus.

Ričards ir dzīvespriecīgs un zinātkārs puisis. Viņam ir labas sekmes skolā, aktīvi piedalās ārpus skolas pasākumos. Viņam padodas fizika un matemātika, kā arī viņš šogad sekmīgi startēja informātikas olimpiādē. Ričardam pat ir atzinības raksts no Jelgavas domes par uzvaru konkursā par pašu skaistāko pilsētas dekorāciju (viņš kopā ar citiem klasesbiedriem rotāja skolu Ziemassvētkos).

Jautājot par nākotnes profesiju, Ričards saka, ka vēlētos kļūt par programmētāju. „Bet vispār es nedomāju uz priekšu – vienkārši dzīvoju šodienai un cenšos priecāties par dzīvi un labiem cilvēkiem”, - viņš stāsta.

Ričarda vecāki pret grūtībām izturas filozofiski. Viņu dzīvē bijis periods, kad krīzes rezultātā tēvs zaudējis darbu. Mamma tajā laikā bija bērna kopšanas atvaļinājumā un visu laiku pavadīja ar mazo Ričardu. Toreiz grūtās finansiālās situācijas dēļ ģimene nespēja apmaksāt kredītu, ko viņi bija paņēmuši dzīvokļa iegādei (tagad ģimene īrē dzīvokli).

Ričarda mamma Irēna pēc profesijas ir akušiere-ginekoloģe. Tagad viņa atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā. Līdz šim viņa strādāja dažādās dzemdību nodaļās. Uz jautājumu, cik bērnus viņa ir palīdzējusi laist pasaulē, viņai atbildēt bija grūti, jo viņu ir bijis ļoti-ļoti daudz. Bet mēs padomājām – ja visu bērnu vecāki, kuriem Irēna ir palīdzējusi dzemdībās, uzzinātu par viņas situāciju, viņi noteikti palīdzētu. Mēs ļoti ceram, ka kāds no viņiem noteikti izlasīs šo stāstu un nepaies garām.

Labdarības telefons “Zaļā lampa” 90006383 (1.42 eiro) strādās līdz otrdienai, lai palīdzētu Ričardam no Jelgavas. Palīdzēt var arī ziedot.lv mājaslapā.

Bankas kods HABALV22
Konta Nr. LV95HABA0551006150241
Mērķis Palīdzība Ričardam Jurasovam

Visa saziedota nauda tiks pārskaitīta Heilderbergas klīnikai operācijas apmaksai.

Raidījums “Zaļā lampa” veidots sadarbībā ar ziedot.lv. Iznāk radio Baltkom 93.9 ēterā katru otrdienu, pl.16.00

Uzņēmumi, kas ziedo labdarībai, saņem nodokļu atlaides.

https://www.ziedot.lv/par-ziedot-lv...